Ugala avab sel nädalavahetusel maailmaklassika ja suure peoga 102. hooaja

Sakala
Copy
"Suveöö unenägu" on Ugala teatri laval mängitud varemgi.
"Suveöö unenägu" on Ugala teatri laval mängitud varemgi. Foto: Elena Koit

Ugala 102. hooaja algab reedel William Shakespeare’i komöödiaga "Suveöö unenägu". Selle lavastab Lembit Peterson Theatrumist ja mängivad lavakunstikooli 30. lennu tudengid.

"Suveöö unenägu" on Ugala pressiteate järgi Shakespeare’i üks fantaasiarikkamaid ja salapärasemaid näidendeid, mis kaunis poeetilises ja sümbolite keeles pakub rohkeid mänguvõimalusi ning avab inimese vaimu ja hinge sügavusi. Lavakunstikooli tudengitele on see neljas diplomitöö. Sügishooajal näeb etendusi peale Viljandi Tallinnas rahvusooperis Estonia ja Eesti Draamateatris ning Paides, Põlvas ja Võrus.

Päev hiljem, laupäeval, kui lõppenud on "Suveöö unenäo" teine etendus, avaneb Ugala teatrimaja veelgi pidulikumas ja lustlikumas rüüs. Siis algab hooaja avapidu, millega tähistatakse ka Viljandi 738. sünnipäeva. Pidu algab kell 20.30 ning külalisi tervitavad teatrijuht Garmen Tabor ja loominguline juht Tanel Jonas.

Peoõhtu peaesineja on armastatud ansambel Lexsoul Dancemachine ja lavale astub ka Viljandi enda Black Bread Gone Mad. Lisaks on plaanis meelelahutuslik vaheetteaste lavakunstikooli 30. lennu tudengitelt ja üllatusesinemine lavakooli 15. lennu vilistlastelt, eesotsas Merle Palmiste ja Üllar Saaremäega, kes on selleks üheks õhtuks Ugalasse tulnud, et tervitada omalt poolt "Suveöö unenägu", mida nemad ise 31 aastat tagasi teatritudengitena Ugala suurel laval mängisid.

Tantsumuusikat teevad vaid üheks õhtuks DJ-deks kohandunud Ugala inimesed ja peoõhtu teejuhid on Ugala teariga äsja liitunud võluv näitlejanna Lauli Koppelmaa ja eelmisest hooajast Ugalas tegutsev Oskar Punga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles