Naisi uuritakse uue mammograafiga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti vähiliit ostis 2011. aasta lõpul oma mammograafiabussi kõrgtehnoloogilise täisdigitaalse mammograafi, mis tagab patsiendile kolmandiku võrra täpsema diagnostika, väiksema kiirgusdoosi ja kiirema teeninduse.

Vähiliidu mammograa­fiabussis korraldavad uuringut Tartu ülikooli kliinikumi spetsialistid. Buss jätkab rinnavähi sõeluuringuid Järva-, Jõgeva-, Viljandi-, Valga-, Võru- ja Põlvamaal, kus ei ole statsionaarset mammograafi.

Möödunud aastal tuli Viljandimaal kohale 59,5 protsenti sõeluuringule kutsutuid. Tänavu on see arv loodetavasti suurem.

Haigekassa ja sihtasutuse Vähi Sõeluuringud koostööna kutsutakse tänavu rinnavähi uuringutele aastatel 1949, 1951, 1952, 1956, 1958, 1960 ja 1962 sündinud ravikindlustatud naised.

Nimelise kutse saadab haigekassa. Kutsutavate nimekiri koostatakse rahvastikuregistris olevate aadresside järgi. Kutsetel on märgitud kõik uuringuid tegevad raviasutused, kuhu saab end registreerida. Meeldetuletust ei saadeta nendele, kes eelmisel aastal uuringul käisid, kel pole kindlustuskaitset või kellel on andmekogus puudulik aadress (näiteks ainult linn).

Viljandimaa naised on rinnavähi sõeluuringuteks mammograafiabussi oodatud tööpäeviti 14.—16. maini Nuia perearstikeskuse juures (Kalda tänav 6-a, Karksi-Nuia) ja 21. maist 22. juunini Viljandi tervisekeskuse hoovis (Turu tänav 8/10).

Enne kohaletulekut palutakse end registreerida telefonil 731 9411.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles