Katkise maakaabli tõttu oli Viljandis üle 300 majapidamise elektrita (1)

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandis olid paljud majapidamised ilma elektrita, ka Decora pood oli pimeduses.
Viljandis olid paljud majapidamised ilma elektrita, ka Decora pood oli pimeduses. Foto: Elmo Riig

Viljandis oli pärastlõunal üle 300 majapidamise ilma elektrita, sest kaablivõrgus oli rike. Kella seitsmeks õhtul oli elekter taastatud.

Elektrilevi katkestuste kaart näitab, et Viljandimaal oli esmaspäeval kella 15 ajal elektrita rohkem kui 400 majapidamist. Kaardi järgi oli Viljandis elektrita 353 majapidamist.

Esmaspäeval kell 19 on elekterilevi peaaegu taastunud, elektrita on Viljandis ainult 25 majapidamist. 

Elektrilevi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Ivar Jurtšenko ütles kell 19 Sakalale, et teadmata põhjustel lakkas elektrikaabel mõnes kohas töötamast. "Rikkekohad leitakse üles, kaabel kaevatakse maa seest välja ja siis selgub põhjus. Siis vaadatakse lähemalt, kas kaabel on vaja välja vahetada. Keegi pole kaablit lõhkunud, kuid mingil põhjusel tekkis rike," selgitas Jurtšenko.

Ivar Jurtšenko ütles esmaspäeval kell kolm, et esialgu teati ainult seda, et kusagil on maakaabel katki. 

"Kui kaua elektrivarustuse taastamine aega võtab, on enne rikkekoha leidmist väga keeruline öelda. Rikkest sõltub, kas meil on ümberlülitamise võimekus olemas või mitte. Kui ümberlülitamise võimekus on säilinud, saame elektrivarustuse kiiremini taastada," selgitas Jurtšenko.

Ka Viljandi linnavalitsus andis ühismeedias teada, et ootamatu elektrikatkestuse tõttu ei tööta foorid Tallinna ja Jakobsoni ning Tallinna ja Uue tänava ristmikul.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles