Algas Viljandi kaasava eelarve ideede esitamine

Alice Lokk
, reporter
Copy
Eelmise kaasava eelarve võistluse võitis Jakobsoni kooli jalakäijate ala turvaliseks tegemise idee.
Eelmise kaasava eelarve võistluse võitis Jakobsoni kooli jalakäijate ala turvaliseks tegemise idee. Foto: Marko Saarm

Esmaspäevast saab esitada ideid Viljandi kaasava eelarve 30 000 euro kasutamiseks. Kõigil soovijatel on ettepaneku tegemiseks aega 12. oktoobrini.

Viljandi linnavalitsuse saadetud pressiteates on kirjas, et erinevalt lõpphääletusest, kus saavad osaleda vaid Viljandi elanikud, võivad ettepanekuid teha kõik huvilised.

Viljandi linnapea Madis Timpson kutsus kõiki üles oma põnevaid ideid kirja panema ja kaasava eelarve konkursile esitama. "Samuti julgustan kandideerima neid, kelle idee varasematel aastatel piisavalt toetus pole leidnud, sest järjekindlus on see, mis sihile viib. Mida suurem on esitatavate ideed hulk, seda suurem on ka tõenäosus, et nende seas on idee, millest tervele linnale kasu tõuseb ja mis suurema hulga viljandlaste toetuse võidab," kõneles Timpson.

Ideid saab esitada 12. oktoobrini elektrooniliselt volis.ee keskkonnas ja paberil linnavalitsuse kantseleisse aadressil Linnu tänav 2.

Pärast seda on linnavalitsuse komisjonil kuu aega, et selgitada välja, millised ideed mahuvad 30 000 euro piiresse, on aasta jooksul teostatavad, sobivad linnaruumi ning vastavad muus osas konkursi tingimustele. Hääletusele suunatakse kõik nõuetele vastavad ideed.

Viljandi kaasava eelarve hääletus kestab 8.–22. novembrini portaalis volis.ee ja Viljandi raekojas. Hääletusel saavad osaleda vähemalt 16-aastased Viljandi elanikud, kellest igaühel on kolm häält. Elektrooniliseks hääletamiseks tuleb ennast tuvastada mobiil-ID või ID-kaardi abil. Raekojas saab hääletada isikut tõendava dokumendi alusel.

Ellu viiakse enim hääli saanud idee ja see peab koguma vähemalt 200 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles