Angerja auks tehti festival

Copy

Angerjat peab Võrtsjärve-äärne rahvas selle järve kõige austusväärsemaks elanikuks. Tema auks ja ülistuseks korraldas Võrtsjärve sõprade selts laupäeval Ulgel festivali.

Kohale oli tuldud Saarest ja Soomest. Suvelõpupäike kuldas laadakülalisi ja külalised laata. Suussulavad maitsed ja südamlik laadamelu tegid kohalviibijail tuju heaks ja veidi kelmikakski.

Kogu festivaliala kohvikute menüü koostas Belgiast pärit meisterkokk Emmanuel Wille, Tallinna vanalinnas tegutseva restorani Olde Hansa peakokk. Ta ütles, et Olde Hansa toite Ulge kohvikutes ei ole, aga Belgias kasutatakse angerjat toitudes väga palju. Ulgel pakutavatest angerjatoitudest oli väga menukas angerjasupp. Seda võis saada kooresena või ilma kooreta ja suitsumaitselisena. "Hommikul kell seitse tegime armeekatlale tule alla, et seda suppi saaks ikka palju," ütles Wille. Teise leti tagant pakuti jaapanipärast pannkooki nimega okonomiyaki, mis pidavat tähendama "söö mida iganes". Kolmandal letil seisid kausikesed riisi-poke'ga. Peakoka sõnul keedeti selle roa tarvis riis ühes Tartu jaapani restoranis, sest välistingimustes keetmisel pole riisi ühtlaselt kõrge kvaliteet tagatud.  Salati ja kastmega kaetud riisi ehtis kõige krooniks suitsuangerjariba ning peakoka sõnul on selline eine väga kerge ja meeldiv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles