Kondase keskus näitab maailmakuulsa kunstniku töid

Margus Haav
, reporter
Copy
Kondase keskuse juhataja Mari Vallikivi kinnitas, et Rembrandti eluajal ei kuulunud selline pisigraafika ametliku kunsti hulka. Tänapäeval on need tööd aga väga hinnatud.
Kondase keskuse juhataja Mari Vallikivi kinnitas, et Rembrandti eluajal ei kuulunud selline pisigraafika ametliku kunsti hulka. Tänapäeval on need tööd aga väga hinnatud. Foto: Elmo Riig

Viljandis Kondase keskuses saab näha näitust «Rembrandt on jõudnud Viljandisse». XVII sajandil Hollandis elanud Rembrandt Harmenszoon van Rijn on üks Euroopa tuntumaid ja kuulsamaid maalikunstnikke.

Vaatajateni jõudis 18 Rembrandti sügavtrükitehnikas pilti. Kondase keskuses väljapandud tööd on pärit Viljandis elava Ameerika kultuuriantropoloogi R. Paul Firnhaberi kunstikogust. Firnhaber on uurinud, kogunud ja nautinud Rembrandti töid juba kuuskümmend aastat.

Oma elujal, mis jäi aastate vahemikku 1606–1669, tegi Rembrandt valmis rohkem kui 300 vaseplaati, millel kujutas valdavalt oma lemmikteemasid. Väikeseformaadilised, vaid mõne joonega teostatud graafilised lehed kinnitavad tema arusaama, et kunstnik peab tegelema unikaalselt inimlikuga, mitte sellega, kuidas asjad välja paistavad. Näitusel on väljas ka mõned autoportreed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles