FILMIARVUSTUS Sooduskupongid varanduse vastu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Hakkajad naised JoJo (Kirby Howell-Baptiste, vasakul) ja Connie (Kristen Bell) suudavad ka suvalised paberilipakad rahatähtedeks võluda.
Hakkajad naised JoJo (Kirby Howell-Baptiste, vasakul) ja Connie (Kristen Bell) suudavad ka suvalised paberilipakad rahatähtedeks võluda. Foto: Forum Cinemas

On hulk nähtusi ja elunorme, mis mõistetavad vaid neile, kes kõnealuste reeglistike õhuruumis eksisteerivad. Nii nagu panevad võõramaalasi parukaid kuklasse lükkama eestlaste määrivate seintega pesuhütid, looma seedekulglasse topitud verest tehtud vorstid või komme teist inimest nähes metsa pageda, nii ei pea meie lendama aplodeerides peale ettepanekule mädanenud kala süüa, naisele kott pähe tõmmata või kõigi mugavustega paneelmaja korter jääst onni vastu vahetada.

Aga me teame üksteise veidrusi ja eripärasid ning mõtleme: "Hea, et vähemalt meil on mõistus õige koha peal ..." Kuid on üks anomaalia, mille on endale lahti kodeerinud ning toimima pannud vaid ameeriklased. Selle krüptilise süsteemvõrgustiku koondnimi on "kupong". Miljonid koduperenaised pühendavad suurema osa ärkveloldud ajast sellele, et lõikuda ajakirjadest ja tootepakenditelt välja ruudukesi, mis järgmise ostu juures mõne sendi soodustust annavad. Mida rohkem sa ostad, seda rohkem saad kuponge, seda rohkem saad osta, et sul oleks rohkem kuponge. Kas saavad sellest kasu vabamüürlased, Hiina majandushiiud või tselluloosivabrikud – mine võta kinni.

Igatahes viib uus film "Kupongide kuningannad" ("Queenpins") just seda maailma avastama. Ehkki väidetavalt tõsieluliste sündmuste põhjal vändatud, on selle filmi peategelaste tüpaažid sama põnevusttekitavalt uudsed kui töölissöökla vitriinis oma kolmandat valvepäeva pidav rabarberikissell. Ikka mustanahaline (Kirby Howell-Baptiste), kes küll südames pühak, kuid elu heidetud kaikad kõik kodaratesse maanduda laseb, ning alalhoidlik tasane blondiin (Kristen Bell), kelle mees on tropp ning lootus midagi elus saavutada koos hääletult nutetud salapisaratega patja imbunud. Kristen Belli kehastatavast Conniest kogu suurem jama alguse saabki, sest kord vihaga ühele hommikuhelbefirmale sõimukirja saates põrkab talle tagasi vabandus koos tasuta kupongiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles