Männimäe saab endale välijõusaali

Kirke Katariina Siimso
Copy
Männimäe välijõusaal avatakse järgmisel teisipäeval kell 15.
Männimäe välijõusaal avatakse järgmisel teisipäeval kell 15. Foto: Marko Suurmägi

Järgmisel teisipäeval kell 15 avatakse Männimäel Toome tänaval välijõulinnak. Avamisel teeb seadmetega näidistrenni kulturist Ott Kiivikas. Avamisele oodatakse kõiki huvilisi. 

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul on välijõulinnakut Männimäele kaua oodatud. "Välitingimustes treenimise võimalustest ja nende tingimuste loomisest on räägitud palju ning mul on hea meel, et peagi saame ühe välijõulinnaku kõigile huvilistele avada," ütles ta. "See leiab kindlasti nii noorte kui täiskasvanute hulgas palju kasutamist ning pakub mõnusat vaheldust nelja seina vahel treenimisele. Ma usun, et väljas treenimise võimaluste loomist peab jätkama, ning loodan, et varsti leiab välijõulinnakuid ka mujalt linnaruumist.“

Männimäe välijõulinnak jääb ümber Viljandi järve kulgeva terviseraja ja Toome tänav 29 asuva mänguväljaku vahelisele alale. Seal on kaheksa treeningelementi, mida saavad kasutada ka erivajadustega inimesed. Välijõulinnaku soovituslik kasutamisvanus algab 14. eluaastast.

Jõulinnaku alus on terves ulatuses kaetud kummist mattidega, et treenimisvahendeid oleks turvaline kasutada.

Välijõulinnaku seadmed ja nende paigaldamine läks maksma umbes 40 000 eurot. Sellest 20 000 eurot tuli annetusena Sinilille kampaania kaudu Eesti vigastatud võitlejate ühingult ning 10 000 eurot Eesti riigilt Viljandi järve äärse sporditaristu arendamise projektiga.

Seadmed hankis ja paigaldas osaühing Tiptiptap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles