Spetsialistid tulevad Viljandisse uusi tervishoiusuundi tutvustama

Üllar Priks
, reporter
Copy
Viljandi haiglas on lõppenud katseprojekt, mis võeti ette selleks, et patsient ei kukuks mitme süsteemi vahele.
Viljandi haiglas on lõppenud katseprojekt, mis võeti ette selleks, et patsient ei kukuks mitme süsteemi vahele. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval tutvustavad tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonna eksperdid Viljandis rahvusvahelisel koostöökonverentsil "Kuidas läheb, Marta?" uueneva tervishoiusüsteemi parimaid praktikaid nii Eestis kui mujal maailmas. 

Viljandi haigla korraldataval konverentsil tuleb arutusele inimesekesksus ja selleni jõudmise võimalused ning patsiendikesksete raviteekondade tulevik Eestis. Oma kogemusi jagavad lisaks Viljandi haigla PAIK-projekti meeskonnale insuldiprojekti eestvedajad, riskipõhise ravijuhtimise projekti läbiviijad, inimesekeskse hoolekande ja tervishoiusüsteemi mudeli loojad, perearstid ja sotsiaaltöötajad. Rahvusvahelisi praktikaid tutvustavad välisesinejad.

Konverentsi pealkiri "Kuidas läheb, Marta?" illustreerib Viljandi haigla ja sotsiaalministeeriumi algatatud ning haigekassa rahastatud PAIK-projekti, mis paneb ühe meeskonnana inimeste heaks tööle tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonna osalised: perearsti, pereõe, eriarsti, omavalitsuse sotsiaaltöötaja ja apteekri, kogukonna ja perekonna. 

Eestis ainulaadne katseprojekt PAIK on Viljandi haiglas edukalt lõpule jõudnud ja ootab nüüd kasutuselevõtmist teistes maakondades. 

Sihtasuste Viljandi Haigla juhatuse esimehe Priit Tampere sõnul oli katseprojekti eesmärk Viljandi maakonna näitel luua paikkondlik esmatasandi-, eriarstiabi- ja sotsiaalteenuste integratsioonimudel, mis seab esikohale patsiendi ja tema lähedaste vajadused ning aitab ära hoida krooniliste haigustega inimeste tervise seisundi halvenemist ja selle kaudu vähendab haiglaravile sattumise riski. Viljandi haigla näitel saab Tampere ütlemist mööda rääkida sellest, mida teha, et patsient ei kukuks mitme süsteemi vahele.

Konverentsi lõpetab sotsiaalministeeriumi, perearstide, tervisekassa ja haiglate esindajate vestlusring, kus räägitakse uutest suundadest Eesti tervishoius.

Koostöökonverents algab neljapäeval kell 8.30 Viljandis pärimusmuusika aidas Eesti haiglate liidu sügiskonverentsi teise päevana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles