Eriolümpia kergejõustikuvõistlustel selguvad rahvusvahelistele võistlustele pääsejad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Eriolümpia kergejõustikuvõistluste avamine Viljandi linnastaadionil möödunud sügisel.
Eriolümpia kergejõustikuvõistluste avamine Viljandi linnastaadionil möödunud sügisel. Foto: Elmo Riig

8. ja 9. septembril on Viljandis eriolümpia kergejõustikuvõistlused, mis on Berliini maailmamängude ja Šveitsi eriolümpia lahtiste suvemängude kvalifikatsioonivõistlused. Need toovad kokku rohkem kui 140 sportlast 26 asutusest, et võistelda seitsmel alal. Võistluste pidulikku avarongkäiku seekord ei ole.

Üritusele on palutud igast eriolümpia liikmesasutusest kuni kuueliikmeline esindus koos treeneriga. Esimesel päeval on eelvõistlused ja teisel päeval võisteldakse oma tugevusgruppides, et selgitada välja parimad. Eriolümpia võistluste eripära ongi divisjonides ehk tugevusgruppides võistlemine, mis annab hea võimaluse kõigil oma eduelamus saavutada. 

Et viiruse tõttu on olukord endiselt habras, korraldatakse võistlused hajutatult ja erilise ettevaatlikkusega. Järgitakse kõiki kehtestatud reegleid ning ka ühisüritusi õhtul ei korraldata.

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon ja sotsiaalne liikumine intellektipuudega inimestele. See on loodud 1968. aastal Ameerikas. Organisatsiooni kuulub 5,4 miljonit sportlast 193 riigist. Eriolümpia Eesti ühenduse liikmeskond on suur ning tegevuses osaleb aasta läbi ligi 2000 sportlast. Liikumine aitab ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust ning pakub neile paremaid sportimisvõimalusi ja eneseteostust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles