President kuulutas välja ajaloouurimuste võistluse

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti president Kersti Kaljulaid
Eesti president Kersti Kaljulaid Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid kuulutas neljapäeval välja kooliõpilaste ajaloouurimistööde võistluse, mille teema on seekord "Aja märgid – aeg, koht, inimene".

Nagu vahendas presidendi kantselei kommunikatsiooniosakond, nentis president selle teema valiku kohta, et paratamatult oleme kõik oma ajastu kuningad ja ohvrid, sest ajastu voolule vastu seista käib meil üle jõu. "Kui keskajal dikteeris muusika kirik, siis tänapäeval teevad seda pandeemiad, kliima ja riigikord. Nii ka lihtsalt on."

Nii oodataksegi tänavu võistlusele töid, mis on kinni püüdnud need väärtuslikud lood, mis jäädvustavad hetki, inimesi ja kohti, mis muidu kaoksid ajaloo sügavikku.

Konkursil osalemiseks on määratud vanuseastmed – põhikool (V–IX klass), gümnaasium (X–XII klass) ja kutsekoolid – ning osaleda võivad kuni 21-aastased noored.

Uurimistöid hindab žürii, mille koosseisu kuulub mitme teadusasutuse esindajaid. Hinnatakse töö originaalsust ja teemale vastavust ning allikate kasutamise ja üldistamise oskust. Töid saab saata ja registreerida vaid veebipõhiselt ning tähtaeg on 4. aprill 2022. Konkursi täpsemate tingimustega on võimalik tutvuda Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi kodulehel www.eays.edu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles