Ugala avab hooaja armastuse ja kirega

Margus Haav
, reporter
Copy
Peagi Viljandis teatrisõpru tantsitama tulev Lexsoul Dancemachine on kuueliikmeline Eesti funk-soul-disko kollektiiv. 
Peagi Viljandis teatrisõpru tantsitama tulev Lexsoul Dancemachine on kuueliikmeline Eesti funk-soul-disko kollektiiv. Foto: Konstantin Sednev

Ugala teater avab oma 102. hooaja 18. septembril tantsupeoga. Sel aastal peetakse hooaja avapidu ühiselt Viljandi linnaga, et tähistada tema 738. sünnipäeva.  

Peoõhtu peaesineja on funkbänd Lexsoul Dancemachine. Bändi muusikas kohtuvad emotsioonid, mis sikutavad inspiratsiooni toorest ja tolmusest seitsmekümnendate funkist ning teisalt meloodilisest kuuekümnendate soulist. Veel astub lavale Viljandi oma ja etnomõjutustega ansambel Black Bread Gone Mad. Bändide vahele näeb Ugala teatel meelelahutuslikke etteasteid lavakunstikooli 15. ja 30. lennult.

"Mõned viljandlased ehk mäletavad, et 31 aastat tagasi tõi lavakunstikooli 15. lend eesotsas Merle Palmiste, Üllar Saaremäe, Garmen Tabori ja teistega Ugala suurele lavale "Suveöö unenäo". Lavastajaks oli nende kursuse juhendaja Kalju Komissarov," rääkis teatri turundus- ja avalike suhete juht Kätlin Sumberg. "Nüüd teeb sama 30. lend oma kursusejuhendaja Lembit Petersoni käe all."

Sumberg lisas, et midagi üllatavat on lubanud peokülalistele pakkuda nii praegused tudengid kui ka nende vanemad kolleegid, kes oma kursuseõe ja Ugala juhi Garmeni Tabori kutsel selleks üheks õhtuks Viljandisse on tulnud.

Peoõhtut juhivad Ugala teatri kõige värskemad näitlejad Lauli Otsar ja Oskar Punga. Avatud on teatrikohvik, pop-up-baar ning suur rõduterrass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles