Reformierakonda sarjanud volikogulane kandideerib ise nüüd sama erakonna nimekirjas

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Anzori Barkalajale on tema enda sõnul esmatähtis, et volikogus oleks tema kogukond esindatud.
Anzori Barkalajale on tema enda sõnul esmatähtis, et volikogus oleks tema kogukond esindatud. Foto: Elmo Riig

Praegu sotside nimekirjas Viljandi vallavolikokku kuuluv Anzori Barkalaja peab kõige tähtsamaks seda, et tema piirkond oleks volikogus esindatud, ja läheb seepärast valimistele Reformierakonnaga, keda ta paar kuud tagasi avalikult põhjas.

«Reformierakonna alusväärtused on Eesti kultuuriruumi kahjustavad, lausa otseselt tapvad,» sõnas Anzori Barkalaja juuni alguses Sakalas ilmunud loos. Nüüd ütles ta, et jääb toona väljaöeldud arvamuse juurde, kuid see laieneb ka teistele erakondadele ja mõtte taga on tema vaade kogu parteilisele tegevusele. "Partei kui inimeste koordineeritud tegevuse vorm on tagajärjepõhiselt olnud pigem eesti kultuuriruumi kahjustav. Välja arvatud lühike periood taasiseseisvumise järel, kui kõik oli nii laiali, et sisuinimesed said võrdlemisi vabalt toimetada ja teha," lausus ta ning lisas, et sama ütlusega vääriksid hindamist ka sotsid.

Nagu Anzori Barkalaja selgitas, on tema juhtmõtteks olnud see, et Kolga-Jaani ja Leie piirkond oleks Viljandi vallavolikogus esindatud, ning seetõttu läks ta eelmisel korral valimistele Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja sel korral läheb Reformierakonna nimekirjas. Seda kõike nimetab Barkalaja poliitilise katuse pakkumiseks, sest kogukondade esindajana ei pääseks ta võimuteostajatele piisavalt lähedale. "Leie kooli kogemus näitab, et piirkonna huvide eest on võimalik seista ainult siis, kui volikogus on samast piirkonnast oma inimene. See on eluline vajadus ja ma ei tee seda lõbu või hasardi pärast," nentis Barkalaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles