68-aastane mees astus alaealistega seotud seksuaalkuritegude eest kohtu ette

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi kohtumajas algab kinnine istung, kus kannatanuteks on alaealised.
Viljandi kohtumajas algab kinnine istung, kus kannatanuteks on alaealised. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval astus Viljandis kohtu ette 68-aastane mees, keda süüdistatakse mitme alaealise suhtes toimepandud seksuaalkuritegudes ja alaealistele alkoholi pakkumises.

Vahi all viibiva mehe üle hakati kohut mõistma kinniste uste taga ning tema nimi ja teo asjaolud jäävad saladuseks, et kaitsta lapsi, kes on loos kannatanud. Prokuratuur juhtunu kohta infot ei anna, et kannatanud saaksid jääda täiesti anonüümseks.

Süüdimõistmise korral võib meest oodata seaduse järgi kuni viie aasta pikkune vangistus. Kohtulahendite registrist leitavate materjalide põhjal on sel aastal Eestis jõustunud kohtuotsused alaealistega suguühtesse astumise eest lõppenud suures osas tingimisi vangistusega, mille osaks on olnud lühike šokivangistus.

Nii mõisteti 29-aastasele mehele 12-aastase tüdrukuga seksimise eest kümne kuu pikkune tingimisi vangistus. 58-aastasele mehele määrati alaealisega seotud seksuaalkuriteo eest viie aasta pikkune vangistus, millest trellide taga pidi ta veetma kuus kuud, ning 37-aastasele mehele määras kohus nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest reaalselt tuli ära kanda kolm kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles