Kooliteed alustas ligi 300 täiskasvanut

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Eesti rahvakultuuri keskuse juurde istutati hariduspuu pihlakas, mis jääb sümboliseerima elukestvat õpet. Fotol on (vasakult) arborist Piia Kivisild, riigi esindaja Erich Palm ja rahvakultuuri keskuse juht Kalle Vister.
Eesti rahvakultuuri keskuse juurde istutati hariduspuu pihlakas, mis jääb sümboliseerima elukestvat õpet. Fotol on (vasakult) arborist Piia Kivisild, riigi esindaja Erich Palm ja rahvakultuuri keskuse juht Kalle Vister. Foto: Erakogu

Viljandis asuva Eesti rahvakultuuri keskuse hoovi istutati tarkusepäeval pihlakas, mis sümboliseerib elukestvat õppimist ja ühendab siinseid täiskasvanud õppijaid. Viljandi kutseõppekeskuses alustab tänavu kaugõppes umbes 140 täiskasvanut ja täiskasvanute gümnaasiumisse astus 150 õpilast.

Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsiooni Andras eestvedamisel istutatakse selle 30. tegutsemisaasta valguses igasse maakonda üks elukestva õppe puu, et tähistada õppimist kogu elukaare vältel. Pooltes maakondades on see juba tehtud ja ülejäänutesse kavandatakse istutamist sügise jooksul.

Rahvakultuuri keskuse juht Kalle Vister rääkis, et kuna nendegi majas on koolitusosakond, tegi ta ettepaneku puu sinna hoovi istutada. Maja remondi eel oli seal üks pihlakas kasvanud, kuid töö käigus võeti vana ja väsinud puu maha. Uue pihlaka istutamise mõttega oldi päri ka Viljandi täiskasvanute gümnaasiumis ja kutseõppekeskuses, liiati anti rahvakultuuri keskuse hoonetes varem kutseharidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles