Paalalinna koolis tervitas esimesse klassi astujaid päevikukass

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Paalalinna koolis peeti 1. septembri aktus teisel korrusel paiknevas aulas. Üheksandasse klassi astujad võtsid kooliteed alles alustavad väikesed õppurid pidulikult käe kõrvale ning rongkäik liikus mööda treppe saali, kus õpilasi ootasid ees uhked lapsevanemad, linnapea, kooli direktor ning üllatuskülalisena päevikukass.

"Ma täiesti teadlikult eksisin selle tava vastu, et kõigepealt ikka linnapea ja siis alles kõik teised," alustas Paalalinna kooli direktor Aavo Palo lõbusasti oma tervituskõnet. "Täna olete kõige tähtsamad ikkagi teie, head esimesse klassi astuvad poisid ja tüdrukud. Tähtis ei ole ka mina, sest ilma teieta ei oleks kooli, ilma minuta aga küll."

Direktor tuletas meelde, et 1. september on Eestis lipupäev, sest tarkusepäev on väga tähtis ja Eesti rahvas on juba kord hariduse usku. "Sulle, kes sa tuled esimesse klassi, tahan ma öelda, et sa oled meie kooliperre lahkesti teretulnud," toonitas Palo. "Muretsema ei pea sa aga millegi pärast, sest koolis käimine on seesama, mida sa oled juba ammu teinud: kui sa olid kodus, siis õppisid ju ema käest, isa käest, vanavanemate käest. Koolis läheb see õppimine edasi. Koht ja inimesed küll muutuvad, aga kõik see, mida sa oled oma elus seni iga päev teinud, jätkub. Ka mina ja kõik teised saalisviibijad õpivad praeguseni veel iga päev."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles