Kooli algus viib politseinikud koolide juurde liikluskorraldust jälgima

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Suurim murekoht septembri alguse liikluses on kooli alguse puhul Kesklinna kooli ümbrus, mida mõjutab Uue tänava remont.
Suurim murekoht septembri alguse liikluses on kooli alguse puhul Kesklinna kooli ümbrus, mida mõjutab Uue tänava remont. Foto: Marko Saarm

Algaval õppeaastal lapsi autoga Kesklinna kooli viivad vanemad peavad arvestama, et muutunud liikluskorralduse tõttu on see senisest tunduvalt keerulisem. Esimesel nädalal jälgivad politseinikud liiklemist nii seal kui ka teiste koolide ümbruses.

Viljandi politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Lill sõnas, et politsei on kooli algusele murega mõelnud juba ammu ning eeskätt valmistab muret Kesklinna kool, mille juures on liiklus teeremondi tõttu ümber korraldatud. Lill rääkis, et mõni aeg tagasi suhtles politsei sel teemal linnavalitsusega ja pakkus omalt poolt lahendusi, kuidas liiklus ja parkimine võiks olla korraldatud. Nimelt loodeti, et kooli alguseks on teetööd Kooli ja Koidula tänava piirkonnas tehtud ja liiklejaid saaks juhatada sealtkaudu. "Linnavalitsus tuli oma plaanidega välja ja niimoodi jäigi. Omalt poolt lisasime ka sellise punkti, et linnavalitsus võiks organiseerida sinna reguleerijad," sõnas ta.

Esmaspäevast on Kõrgemäe tänav muudetud ühesuunaliseks Jakobsoni ja Posti tänava vahel ning Posti tänav Kõrgemäe ja Väikse tänava vahel, et seal oleks võimalik lapse väljalaskmiseks auto hetkeks kinni pidada. Piirkonnavanem ei osanud prognoosida, kuidas kõik tegelikkuses laabub. "Eks näis, mis see kaasa toob. Kõrvaltänavates elavad inimesed tahavad ka parkida oma maja ette," nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles