Neli nädalat on aega kandideerida aasta kooliks

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
2019. aastal pälvis aasta kooli tiitli Viljandi gümnaasium. 
2019. aastal pälvis aasta kooli tiitli Viljandi gümnaasium. Foto: Elmo Riig

Kevadel startinud aasta kooli konkurss on avatud veel neli nädalat. Osalema on oodatud kõik Eesti üldharidus- ja kutsekoolid. Kooliperedel on kandideerimiseks aega 26. septembrini.

Neljandat aastat korraldatav konkurss on ellu kutsutud, et tunnustada koole, kus õppimine on inspireeriv ja uuenduslik. "Suvepuhkuselt naastes on aasta kooli konkursist osavõtmine kooliperedele suurepärane võimalus ühiselt midagi loovat ja lõbusat ette võtta," selgitas haridus- ja noorteameti peaspetsialist Kadri Ratas. "Nagu varasematel aastatel, ootame ka sel korral õpilastelt vahvat pealehakkamist, et koguda kokku see, mis annab kõige paremini edasi kooli ühtehoidvat ja inspireerivat õpikeskkonda."

Tänavu soovitakse konkursil eriti esile tõsta neid koole, kus keerulisest aastast hoolimata on kvaliteetse õppe tagamise kõrval leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks ning igaühe heaolu ja hakkamasaamise toetamiseks.

Kandideerimiseks tuleb kooliperel saata haridus- ja noorteametile lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri. Täpsed tingimused konkursil osalemiseks leiab ameti kodulehelt.

Konkursi žürii valib kõikide osalejate seast välja kümme finalisti. Žüriisse kuuluvad  Kristin Pintson Eesti õpilasesinduste liidust, Annike Soodla haridus- ja teadusministeeriumist, Triin Saar haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERR-i noortesaatest "Nova"  ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa. Konkursi võitja selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kool 2021 avalikustatakse 29. oktoobril ETV otsesaates "Terevisioon".

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ning esimese aasta kooli tiitli sai Tallinna 32. keskkool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles