Vaktsiinipassi puudumisest alanud pikk vaidlus sundis politseid abijõudu kutsuma (25)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Hansapäevade suletud alale pääsemiseks tuli esitada tõend kas vaktsineerimise kohta või tõendada testi tulemusega, et inimene on terve. Samuti pidi kaasas olema isikut tõendav dokument. Ühel juhul viisid need nõudmised konfliktini.
Hansapäevade suletud alale pääsemiseks tuli esitada tõend kas vaktsineerimise kohta või tõendada testi tulemusega, et inimene on terve. Samuti pidi kaasas olema isikut tõendav dokument. Ühel juhul viisid need nõudmised konfliktini. Foto: Elmo Riig

Viljandi hansapäevade korraldajate, politseinike ning vajalikke tervisetõendeid ette näitamata suletud kontserdialale tunginud seltskonna vahel tekkis laupäeval ligi pool tundi väldanud konflikt, mis lõppes pärast lisapolitseijõudude kutsumist kokkuvõttes rahumeelselt.

Hansapäevade peakorraldaja Jaanus Kuke sõnul sisenes seitsmest või kaheksast inimest koosnev seltskond reegleid eirates peo suletud alale ning keeldus sealt lahkumast. "Nad väitsid, et neil on lauluväljakul esinemas laps ja nad soovivad seda esinemist näha," selgitas Kukk. Reeglite järgi tuli sissepääsuks esitada kas vaktsineerimispass või tõend, et inimene ei ole viirusesse nakatunud. Seepärast ei lubanud turvamehed seltskonda edasi ning kutsusid korraldaja ja politsei.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles