Linna ja ettevõtja ponnistused aitavad Huntaugu mäest suusakeskust luua

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui Viljandi linnavalitsus ostab oma lumekahurite tarbeks pumpla, võib talvel näha Huntaugu mäel pilti, kus korraga teeb lund neli-viis lumekahurit.
Kui Viljandi linnavalitsus ostab oma lumekahurite tarbeks pumpla, võib talvel näha Huntaugu mäel pilti, kus korraga teeb lund neli-viis lumekahurit. Foto: Marko Saarm

Kui Viljandis Huntaugu mäel lumeparki pidav ettevõtja kuhjab praegu mäele mullakoormaid, et suusatajatele talvel pikemat ja kiiremat liugu pakkuda, siis linnavalitsus otsib võimalust osta kõrgsurvepumplat, et mullu soetatud kunstlumekahuritega talvel lumepargi kõrvale murdmaasuusatajatele radu rajada.

Linnajuhid ootavad veel poolteist nädalat pakkumisi, et osta kõrgsurvepumpla kunstlume tootmiseks. Kaks lumekahurit on Viljandi spordikeskus juba ostnud ning kui kahurid ja pumpla on olemas ning paigas, on nende abil kavas hakata külmade ilmadega valmistama lund Huntaugu mäe platoole, millele saaks teha murdmaasuusatajatele umbes kilomeetri pikkuse raja.

Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürisson selgitas mullu sügisel, et nelja aasta pikkusesse projekti panevad nii linn kui riik igal aastal 20 000 eurot ja nii saab kokku 160 000 eurot. Selle raha eest on juba ostetud Viljandi järve ümber kulgeva matkaraja tarbeks niiduk ja tehtud rajal taastustöid.

Jürissoni sõnul kavatsetakse koostööd teha Huntaugu mäel tegutseva Viljandi lumepargiga, mille omanik Mart Kaas on linnale teada andnud, et sooviks kindlasti jätkata. Kui lumepark kavatseb sõidurõõmu pakkuda mäesuusatajatele, lumelauduritele ja kelgutajatele, siis spordikeskuse suund on hoolitseda murdmaasuusatajate eest.

Kaeve- ja ehitustöödega tegelev ettevõte Stonehouse toob Valuoja orust ülejäävat pinnast Huntaugu mäele, et suusamäge kõrgemaks kuhjata.
Kaeve- ja ehitustöödega tegelev ettevõte Stonehouse toob Valuoja orust ülejäävat pinnast Huntaugu mäele, et suusamäge kõrgemaks kuhjata. Foto: Marko Saarm

Lumepargi pidaja Mart Kaas on tänavu suvel oma ettevõtmisele kõvasti hoogu juurde andnud, sest Huntaugu mäele on kuhjatud suurel hulgal linna ehitustest ülejäänud pinnast. Selle abil ehitatakse suusanõlva pikemaks. Kaas otsib lumeparki ka senisest paremat tõstukit, mis oleks lastele mugav kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles