Saksamaa telekanal viis Pärsti lasteaia miljonite televaatajateni

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pärsti Päikesekiire lasteaia ruumid pärast remonti.
 
Pärsti Päikesekiire lasteaia ruumid pärast remonti.  Foto: Marko Saarm

Saksamaa avalik-õiguslik telekanal ZDF, mida iga päev vaatab umbes 12,5 miljonit inimest, tõi oma uudistesaates vaatajateni kahe minuti pikkuse klipi värskelt renoveeritud Pärsti lasteaiast, mis saatetegijate hinnangul asub justkui muinasjutulossis.

Uudises juhitakse tähelepanu, et 1870. aastatel ehitatud mõisa härrastemaja on värskelt taastatud ja selles asub üllatuslikult lasteaed. Olenemata aga uhketest ruumidest, meeldib lastele ikkagi rohkem aega veeta õues.

Lasteaia juhataja Astra Jamnes annab Saksamaa televaatajale ülevaate sellest, kuidas vanas majas on lasteaiaruumid renoveeritud niimoodi, et enam kui sada aastat vanad detailid on alles jäetud. "See ei ole mitte ainult Eesti, vaid kogu maailma kauneim lasteaed," lõpetas Jamnes.

Pärsti mõisa härrastemajas asuvate lasteaiaruumide renoveerimine lõppes suve hakul ning Viljandi vallale läks ehitus koos mööbliga maksma üle 250 000 euro. Ehituse projekti tegi Eva Tammpere osaühingust Hekse, sisearhitekt oli Kaari Metslang osaühingust Ruumimeister, ehitas aktsiaselts Eviko ning erilahendusega mööbli valmistas aktsiaselts Saloni Büroomööbel.

Pärsti mõisa edasise renoveerimise plaanid on vallavalitsuses kaalumisel. Praegu tegeldakse maja peatrepi projekteerimisega, et seda uuendada.

Mõisahoone valmis 1870. aastatel ning 1898. aastast kuni võõrandamiseni 1920. aastal oli mõis Clapier de Colongue’i aadliperekonna valduses. Mõisa viimane omanik oli Peter Clapier de Colongue.

Saksamaa telekanalis näidatud uudist saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles