Täna õhtul avatakse hansapäevad

Alice Lokk
, reporter
Copy
Dekoratsioonid on paigas. Õhtul algavad hansapäevad.
Dekoratsioonid on paigas. Õhtul algavad hansapäevad. Foto: Elmo Riig

Täna kell pool üheksa õhtul avatakse lauluväljakul lühilavastuse ja ansambli Karavan kontserdiga Viljandi hansapäevad. 

Sakala keskuse juhataja ja hansapäevade korraldaja Jaanus Kukk ütles, et halvast ilmast ei tasu lasta end heidutada, ning soovitas selga panna soojad riided.

"Ma ikkagi kutsun inimesi tulema, sest meie noored lavastajad, tantsijad ja näitlejad on avalavastuse nimel kõvast vaeva näinud," rääkis Kukk. "Meil on siin ka müügipunktid, kust saab sooja jooki. Kindlasti võtta kaasa koroonatõend ja isikut tõendav dokument. Pittu-pittu!"

Tänavu on hansapäevad augusti lõpus, sest sel ajal, kui ürituse toimumiskuupäeva pidi kindlaks määrama, oli olukord veel segane. "See oli mai algus, kui selgus, et me ei saa teha hansapäevi sellisel kujul, nagu soovime. Tol hetkel polnud ka piisavalt praktikat piirangutega ürituste korraldamiseks. Me otsisime oma tegemistes ja Viljandi suvekalendris mõistlikku auku, kus seda teha. Tundus, et selline suvelõpupidu oleks mõistlik, kahjuks suvi lõppes varem," kõneles Kukk.

Ta lisas, et nii Sakala keskus kui selle partnerid on hakanud uute tingimustega harjuma. 

Reedel on hansapäevadel eraldi programm spordihuvilistele. Kell 17 on Viljandi järve ääres korvpalliturniir "3×3 Hansa Ilutulestikud". Vihmase ilma korral mägitakse Kesklinna kooli saalis. Kell 18 kohtuvad linnastaadionil jalgpallimeeskonnad Viljandi Tulevik ja Tartu Tammeka. Kell 19 on ühe tunni jooks "My Fit Run" Viljandi linnastaadionil. Kell 21 algab kunstmuruväljakul ööjalgpall. 

Sakala keskuse hoovis kõlavad hansapäevade avaõhtul Viljandi rütmifestivali rütmid. Kell 21 algab Tõnu Tubli soolokontsert ning kell 22 "Etnokonservid".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles