Facebookis tegutsenud kelm pettis viljandlaselt välja üle 2000 euro

Alice Lokk
, reporter
Copy
Enne kui teha rahaline tehing, tasub  internetist tehingu teise poole kohta infot otsida.
Enne kui teha rahaline tehing, tasub  internetist tehingu teise poole kohta infot otsida. Foto: Arvo Meeks

Viljandimaa mees soovis osta Facebookist leitud kuulutuse kaudu endale ehitusmaterjale, kuid sai petta ning kaotas rohkem kui 2000 eurot.

Politsei- ja piirivalve pressiteates on kirjas, et 19. augustil avastas Viljandimaal elav mees Facebookist ehitusmaterjalide müügipakkumise. Ta hakkas müüjaga suhtlema ning kui oli tehingus kokkuleppele jõudnud, kandis müüja kontole 2166 eurot. Hiljem selgus, et kaup meheni ei jõudnud ning ta oli petta saanud. Juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlus.

Politsei- ja piirivalveamet tuletab oma kodulehel meelde, et enne, kui teha reaal- või virtuaalkekskonnas rahaline tehing, tasub internetist tehingu teise poole kohta infot otsida. Tihti võib sealt leida varem petta saanud inimeste kohta kommentaare ja vihjeid. Kui leidub viiteid, et tehingu teise poolega on olnud probleeme, tasuks tehing petada ning anda isiku tegevusest teada politseile ja portaali haldajale. Alati tuleb olla ettevaatlik, kui kaupleja palub raha kanda eraisiku kontole. Ettevõtte tausta saab kontrollida tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti mustast nimekirjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles