Kohe pärast kohtust tulnud luba langetati Uuel tänaval kolm puud (2)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kolm vahtrat võeti maha nii kiiresti, et kaebuse esitanud inimesed ei olnud jõudnud kohtu esmase õiguskaitse tühistamisest teatavat kirja veel märgatagi.
Kolm vahtrat võeti maha nii kiiresti, et kaebuse esitanud inimesed ei olnud jõudnud kohtu esmase õiguskaitse tühistamisest teatavat kirja veel märgatagi. Foto: Elmo Riig

Üsna pea pärast seda, kui halduskohtust oli tulnud teade, et Uue tänava puudel ei ole enam esmast õiguskaitset, saeti maha esimesed kolm teetöödele ettejäävat puud. Need langesid veel enne, kui teade jõudis tänava ääres elavate puukaitsjateni, kes kutsusid saemeestele politsei.

Veidi pärast kohtu otsusest teadasaamist alustas linn kavandatud töid ning Sakala andmetel umbes pool tundi pärast seda, kui kohtust oli teade tulnud, võeti maha kolm Kesklinna kooli staadioni juures kasvavat vahtrat. Saagimist märkas Jaanika Kressa, kes koos teiste kodanike ja mittetulundusühinguga Päästame Eesti Metsad oli õiguskaitset taotlenud. Kressa esmase õiguskaitse tühistamisest sel ajal ei teadnud ning ta kutsus kohale politsei, arvates, et linn tegutseb ebaseaduslikult. Politseinikud käisid kohal ning tegid fotod.

Veidi aega hiljem tuppa minnes leidis Kressa advokaadilt saadud kirja. Ta sõnas, et nüüd vaidlustatakse asi ringkonnakohtus, et saada uus õiguskaitse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles