Uuest nädalast muutub liikluskorraldus Kesklinna kooli juures (1)

Priscilla Õmblus
Copy
Kooliaasta alguse tõttu muutub osa Kõrgemäe ja Posti tänavast ühesuunaliseks ning neil tänavatel keelatakse parkida.
Kooliaasta alguse tõttu muutub osa Kõrgemäe ja Posti tänavast ühesuunaliseks ning neil tänavatel keelatakse parkida. Foto: Marko Saarm

Kooliaasta alguse saabumisega muutuvad esmaspäevast, 30. augustist Viljandis Kõrgemäe ja Posti tänav osaliselt ühesuunalisteks ning neil tänavatel keelatakse parkimine.

Uus tänav on endiselt remondis ning Jakobsoni tänaval on kahesuunalise liikluskorralduse tõttu peatumine ja parkimine keelatud.

Viljandi teedespetsialist Heikki Teearu ütles, et Kõrgemäe tänav muutub ühesuunaliseks Jakobsoni ja Posti tänava vahel ning Posti tänav Kõrgemäe ja Väikse tänava vahel.

"Vanematel, kes toovad lapsi Kesklinna kooli algklasside majja aadressiga Jakobsoni tänav 42 on võimalik Jakobsoni tänavalt pöörata Kõrgemäe tänavale, et leida seal sobiv koht peatumiseks ja lapse autost väljalaskmiseks," selgitas Teearu. "Koolimaja juurest äraminekuks on kaks võimalust: kas sõita Kõrgemäe tänavast alla või mööda Posti tänavat kesklinna poole."

Ta lisas, et vanemad, kes soovivad koos lapsega koolimajja minna, peavad leidma autole parkimiskoha koolist veidi eemal, näiteks Posti tänaval lõigul, mis kahesuunaliseks ei muutu, või Kõrgemäe tänava järvepoolsel lõigul. "Samuti palume kohalikel elanikel, kes on harjunud oma sõidukeid Posti või Kõrgemäe tänavale ühesuunaliseks muutuvate lõikude äärde parkima, leida piirangute ajaks parkimiskoht oma kinnistul või veidi eemal asuval tänaval," sõnas teedespetsialist.

Lapsi Uueveski tee 1 hoonesse viies saavad vanemad kasutada koolimaja taga olevat parklat või peatuda Väiksel tänaval.

Peetrimõisa ja Uueveski piirkonnast tulevad lapsed saab tuua Uueveski teed mööda Meeme tänavani või Koidula tänavat mööda Kunderi tänavani. Mõlemal juhul tuleb arvestada lühikese jalutuskäiguga koolimajani.

Peetrimõisa poolt bussiga tulevad lapsed peavad väljuma Uueveski tee bussipeatuses ning kõndima sealt koolimajani.

Teedespetsialisti sõnul luuakse Koidula tänava, Uueveski tee ja Lembitu puiestee ristmikule koridorid ohutumaks teeületamiseks. "Palume siiski kõikidel liiklejatel olla tähelepanelikud ja ettevaatlikud, sest nimetatud tänavatel sõidavad ka ehitustööde masinad," ütles Teearu. "Ohutuse eesmärgil on Kesklinna kooli algklasside maja juures esimese koolinädala kolmel esimesel päeval turvafirma töötajad ning võimaluse korral ka politseinikud, kes liiklust reguleerivad ning aitavad autojuhtidel õiget suunda leida."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles