Punane Rist kogub annetusi Afganistani elanike abistamiseks

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti Punane Rist
Eesti Punane Rist Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Annetusi kasutatakse meditsiiniabi, rehabilitatsiooni, joogivee ja muu elutähtsa tagamiseks.

Rahvusvaheline Punase Risti Komitee on Afganistanis tegutsenud juba 30 aastat. Paigale jäädakse ja abistamist jätkatakse hoolimata konfliktist. Praegu on kohapeal umbes 1800 Punase Risti ja Poolkuu töötajat ja vabatahtlikku.

"Kabulis praegu lahinguid ei käi. Küll aga on tohutu humanitaarabivajadus tekkinud nädalatepikkustest lahingutest linnades nagu Kandahār, Herāt ja Lashkargāh. Tuhanded on vigastatud ning kodud, haiglad ja infrastruktuur kahjustatud või hävinud," nentis Punase Risti Afganistani delegatsiooni juht Eloi Fillion.

"Afganistani rahvas ei tohiks kannatada poliitiliste muutuste tõttu. Selleks et tagada elutähtsad teenused nagu tervishoid ja vältida humanitaarkriisi, on vaja rahvusvahelise üldsuse tuge. Kutsume kõiki üles andma oma panuse, et vähendada Afganistani perede kannatusi," sõnas Punase Risti Aasia regiooni direktor Christine Cipolla.

Olukorra Afganistanis teeb veelgi keerulisemaks põud, mis on kogu riigis halvanud toiduainete tootmise. Kariloomad on hukkunud ja pered toiduta. Suur toidupuudus on praegu umbes 11 miljonil inimesel.

Toetada saab Eesti Punase Risti kodulehe kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles