Omavalitsused vaktsineerimata töötajaid esialgu vallandama ei kipu

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandimaa omavalitsused soovivad oma töötajaid ametis hoida, kuid kui muud võimalust ei ole, lubab seadus töölepingu lõpetada.
Viljandimaa omavalitsused soovivad oma töötajaid ametis hoida, kuid kui muud võimalust ei ole, lubab seadus töölepingu lõpetada. Foto: Elmo Riig

Lisaks ettevõtjatele seisavad valla- ja linnavalitsused edaspidi küsimuse ees, mida teha nende töötajatega, kes on vaktsineerimata või sootuks vaktsiinivastased, kuid kes tööülesandeid täites võivad teisi nakatada.

Põhja-Sakala vallavanem Jaanus Rahula sõnas, et kuigi ta ei ole pidanud vajalikuks töötajatelt vaktsineerituse kohta küsida, on tal oma sõnul sellest üldpilt olemas, sest paljud on ise öelnud, et on end vaktsineerinud. Ta sõnas, et vallavalitsusel on plaan arutada, mida teha siis, kui keegi ei ole nõus end vaktsineerima.

"Peame tõesti arutama, kuidas edasi lähme. 31. augustil arutab vallavalitsus seda teemat ja võtab üldise seisukoha," rääkis Rahula. "Vaatame riskianalüüse üle ja arvatavasti tuleb mõelda, kuidas ikkagi testida neid, kes ei vaktsineeri."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles