"Jazzkaar" vallutab aida ning Viljandi tänavad ja kohvikud

Alice Lokk
, reporter
Copy
"Jazzkaar" toob Viljandi tänavaile kontserdid.
"Jazzkaar" toob Viljandi tänavaile kontserdid. Foto: Erakogu

Esmaspäeval startis festival "Jazzkaar", mis toob džässkontserte üle kogu Eesti. Teisipäeval saab Viljandis muusikuid näha nii kohvikutes kui tänavatel.

"Jazzkaarel" on eraldi linnaruumiprojekt. Erinevaid džässmuusikuid saab teisipäeval kuulda kell 11 Viljandi turul, kell 12 Rohelise Maja kohvikus, kell 13 Ormissoni restoranis, kell 14.30 Sakala toimetuse rõdu, kell 15.30 Centrumis, kell 16.30 Myfitnessi spordiklubis ja kell 17.30 Rannakohvikus.

Teisipäeval astub pärimusmuusika aidas üles Prantsuse-Süüria flöödimängija ja lauljatar Naïssam Jalal. "Jazzkaare" kodulehel on kirjas, et piiramatust uudishimust kantud otsingutes kombineerib ta virtuoosselt eri muusikakultuure ja esteetilisi kõlavälju. Jalali rohked projektid, mille märksõnad on muusikaline pühendumine ning selle teenistusse rakendatud loovus, üllatavad alati oma originaalsuse, eheduse ja kunstiliste taotlustega.

Neljapäeval on pärimusmuusika aidas kontsert "London-Tallinn Cosmic Bridge". Eesti kitarrist ja helilooja Jaak Sooäär kohtus Lääne-Ukrainast pärit harfimängija Alina Bzhezhinska ja India basskitarristi Shri Sriramiga Londonis 2019. aasta veebruaris Barbicani keskuses improvisatsiooniorkestri The Third Orchestra sessioonil. "Jazzkaarel" saab teoks Sooääre unistus nende väga loominguliste ja mitmekülgsete muusikutega taas koos esineda. Neile lisandub üks tuntumaid Eesti noorema põlvkonna trummareid Karl-Juhan Laanesaar.

Laupäeval saab pärimusmuusika aidas kontsert "Orun Eriksen and Spirit in the dark". Norra džässlaulja Torun Eriksen debüteeris maineka plaadifirma Jazzland Rec artistina 2003. aastal albumiga "Glittercard". Lauljatari viimast albumit "Luxory and Waste" (2018) peetakse Erikseni loomingu üheks tippteoseks. Aastate jooksul on erakordse häälega laulja-helilooja teinud ilma nii Norra lavadel kui ka mujal maailmas. Muusikuna tunneb ta end ühtviisi koduselt folk- ja popmuusikas ning bluusis, kombineerides oma heliloomingus sageli eri stiile sidusaks tervikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles