Karksi-Nuia triatlonil võidutsesid Henri Räppo, Anette Zukker ja Jürgen Ligi

Egon Valdaru
, reporter
Copy

Pühapäeval Karksi-Nuias peetud triatlonil, mis on ühtlasi Eesti triatlonide karikasarja üheksas ja viimane etapp, võidutses meeste hulgas olümpiale pürgiv Henri Räppo, naistest oli parim Anette Zukker ning 60–64-aastaste veteranide hulgas võidutses tuntud poliitik Jürgen ligi.

Jürgen Ligi oli oma vanuseklassis õigupoolest ka ainus lõpetanud võistleja, sest tema konkurent Sergei Istsenko katkestas. Enne võistlust oli 62-aastane Jürgen Ligi väga keskendunud olemisega. "Eelkõige lähen iseendaga mõõtu võtma, üldarvestuses noorematega ei ole mõtet rinda pista, ütles ta. Kokkuvõttes pälvis ta 37. koha ajaga tund, 19 minutit ja 16,8 sekundit. Nii palju kulus tal kokku 750 meetri ujumisdistantsi läbimiseks kohalikus paisjärves, 20 kilomeetri rattasõiduks maanteel ja 5-kilomeetrisel jooksudistantsil. Kokku oli põhidistantsil 75 võistlejat, kellest 10 katkestas.

"Ettevalmistus on olnud lühike, alles maikuus sai hakata jooksma, olid jalatraumad, aga olen kolm kuud hästi tugevalt harjutanud. Tugev treenimine on olnud omajagu riskantne, aga mulle meeldib, olen maksimalist ja püüan endast alati parimat anda," pajatas Jürgen Ligi. "Karksi-Nuia on väga ilus koht, ent võistlusrada on jalgrattale päris keeruline, järsud kurvid ja laskumised on sellised, milles ma palju aega kaotan – see ajab mind alati närvi, aga tuleb hakkama saada," rääkis Ligi. "Eks see triatlon on karm ja kole ala, aga samas mitmekülgne ja mulle meeldib, poliitikale vastand ja selles mõttes mulle sobib. Jooksjana tekkisid mul omal ajal pidevalt traumad ja otsisin muud sportlikku väljundit ning 40-aastaselt leidsin, läksin esimesele triatlonile ja sellest tekkis sõltuvus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles