Kuhjavere teatrifestival algas naerupahvakutega

Egon Valdaru
, reporter
Copy

Kuhjaveres on käimas järjekordne külateatrite festival, mis pakkus kohe alustuseks palju humoorikat kaasaelamist, sest rahvast naerutas Sulbi külateater Võrumaalt. Oma etteaste lõpetasid näitlejad Kuldse Trio hiti "Kõik müügiks” saatel üheskoos tantsides, saatjaks publiku ovatsioonid.

Airika Saamo kirjutatud näidendiga "Kõik müügiks" nad püünel käisidki. Üsna koomiline oli jälgida kaht naiseks riietatud meest ja muidki tegelasi, ilmselgelt nautis trupp ka ise laval olemist. Tarbijakaitseameti kontrolli rolli etendanud Triin Soon kinnitas hiljem, et Kuhjaveres oli väga äge esineda, sest publik tuli nii nagu ka varasematel aastatel väga kenasti kaasa ja sai naljast aru.

Sulbi külateatril oli Kuhjaverest lahkumisega siiski kiire, sest samal päeval oli neil veel teine esinemine Kagu-Eesti teatripäevadel. Enne veel said nad pärast esinemist tagasisidet festivali seekordselt patroonilt Liisu Krassilt, 2017. aastal Kalju Komissarovi käe all Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti eriala lõpetanult. Nii nagu Komissarov oma elu ajal, jagab tema sel festivalil igale esinejale lavalt tulemise järel õpetussõnu. "Nende esinemises oli palju värvi, mahlakaid karaktereid ja rõõmu, just nii nagu ühes heas külateatri etenduses olema peakski," kõneles Liisu Krass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles