Ugalas toimub "Lõvi” ühiskuulamine

Alice Lokk
, reporter
Copy
Pühapäeval toimub Ugala suures saalis Andres Noormetsa lavastatud kuuldemängu "Lõvi" ühiskuulamine.
Pühapäeval toimub Ugala suures saalis Andres Noormetsa lavastatud kuuldemängu "Lõvi" ühiskuulamine. Foto: Kadri Noormets

Sel pühapäeval kell 19:30 toimub Ugala suures saalis Raadioteatri kuuldemängu “Lõvi” ühiskuulamine. Kuuldemängu on lavastanud Andres Noormets Martin Alguse samanimelise novelli põhjal. 

Ugala edastatud pressiteates on välja toodud, et kuuldemängu tegevus toimub taasiseseisvunud Eesti Vabariigi alguspäevil ehk 1990ndate aastate alguses ühes Eesti väikelinnas. Sündmused käivitab ootamatu juhtum: mustlaste rändloomaaia puurist on lahti pääsenud ehtne Aafrika lõvi. Loomulikult puhkeb paanika, aga selles veidras situatsioonis on ka kenake annus absurdi. Kuidas reageerivad erinevad inimesed tavatule uudisele? Kuidas mõjutab lõvi linnakese argirutiini ja inimsaatusi?

Lavastaja Andres Noormets ütles, et kuulemängus saab tõmmata ajakohaseid paralleele tänase maailmaga. "Samal ajal õhkub teosest tugevalt 90ndate üleminekuaja pidetust, peegeldades seda vaimukalt nii tegelaste sõnavaras kui käitumises. Kuuldemängu esietenduse pühendame Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäevale," rääkis Noormets.

Teose autor on Martin Algus, lavastaja, dramaturg ja muusikaline kujundaja Andres Noormets ning helirežissöör Külli Tüli. Peaosades on Ago Anderson, Aarne Soro ja Piret Laurimaa- Teistes osades astuvad üles Ringo Ramul, Oleg Titov, Janek Vadi, Rait Õunapuu, Andres Noormets, Tanel Russ, Kadri Noormets, Janne Ristimets, Johanna Kümmel ja Hans Noormets.

Ühiskuulamine Ugalas on kõikidele huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles