VALIMISED ⟩ Isamaa ja Keskerakonna linnapeakandidaadid pole veel selgunud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi raekoda.
Viljandi raekoda. Foto: Marko Saarm

Enamik kohalikel valimistel osalejaid on praeguseks teada andnud, kes on Viljandis nende esinumber ehk teisisõnu linnapeakandidaat. Oma esinumbrit pole välja kuulutanud Isamaa, kes teeb seda tõenäoliselt augusti lõpus, ning Keskerakond, kes rihib samuti augusti lõppu või septembri algust. Mõlemad erakonnad kaaluvad enda sõnutsi mitme hea kandidaadi vahel ning kiirustamisel mõtet ei näe.

Viljandi linnavolikogu Keskerakonna saadikurühma esimees Helmut Hallemaa sõnas, et erakond ei oska praegu täpset kuupäeva välja käia, millal võiks selguda erakonna kohalike valimiste esinumber. "Meil on mitu head kandidaati, kelle vahel hetkel valime ning arutlused käivad, aga midagi täpsemat ei ole praegu võimalik öelda," lausus Hallemaa, kelle sõnutsi on raske isegi täpselt öelda, millal võiks otsus langetatud saada, ent ta arvas, et septembri alguseks see ilmselt sünnib.

Kas Keskerakonna linnapeakandidaat võiks olla Helmut Hallemaa ise? "Arvan, et seekord küll pigem mitte," vastas Hallemaa.

Esinumbrit pole praeguseks välja kuulutanud ka Isamaa, kelle esimees Helir-Valdor Seeder leidis, et iga erakond töötab oma rütmi järgi ning kuna valimisteni on veel kaks kuud aega, siis pole praegu mõtet rääkida ka erilisest hilinemisest või teistest maha jäämisest. "Meil on tava, et nimekiri otsustab esinumbri ühiselt, see pole ainult kohaliku juhi otsus," selgitas Seeder. "Kõik saavad kaasa rääkida, see protsess on meil selline ning kiiret pole praegu kuskile."

Kui mitu kandidaati hetkel laual on ning kas esinumbriks võiks saada praegune abilinnapea Jane Koitlepp, selle üle ei soostunud Seeder ennatlikult enne erakonna ühist otsust spekuleerima. Koitlepa tööd abilinnapeana Seeder aga kiidab. "Ta on väga aktiivselt tegutsenud selle lühikese aja jooksul ja viinud ennast linnaelu erinevate probleemidega kurssi," leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles