Vaktsineerimas käinud õpilaste vahel loositakse väja viis iPhone‘i

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Vaktsineeritud õpilaste vahel läheb loosi viis nutitelefoni.
Vaktsineeritud õpilaste vahel läheb loosi viis nutitelefoni. Foto: Lucy Nicholson

Esmaspäeval avati COVID-19 vastu vaktsineerimise kabinetid Viljandi Kesklinna ja Jakobsoni koolis, kuid avapäeval jäi huvi kaitsesüstimise vastu seal tagasihoidlikuks. Et seda turgutada, pani Viljandi hariduse arengufond vaktsineerimas käinutele välja kopsakaid loosiauhindu. 

Viljandi haigla ja hariduse arengufondi koostöös avatud kabinettidesse Kesklinna ja Jakobsoni koolis on oodatud COVID-19 vastu Pfizeri vaktsiiniga vaktsineerima linna ja maakonna õpilased, pered, koolide töötajad ja kõik teised soovijad.

Kolmes koolis 

Kesklinna ja Jakobsoni koolis saab vaktsineerida 17., 18., 19., 23., 24., 25., 26. ja 27. augustil kella 11–19.

Samuti oodatakse 23. ja 24. augustil kella 10–18 Viljandi gümnaasiumis kaitsepookimisele kõiki õpilasi, nende pereliikmeid ning õpetajaid.

Süstimine käib elava järjekorra alusel, eelregistreerimiseta. Kaitsesüstile on oodatud kõik alates 12. eluaastast. Noorematel kui 18-aastastel õpilastel peab kaasas olema vanem või eestkostja või nende kirjalik nõusolek.

Kinkekaardid ja telefonid

Hariduse arengufond kutsub üles kõiki õpilasi veel enne kooliaasta algust end COVID-19 vastu süstima. Selleks, et osalust ergutada, loositakse mõlema vaktsineerimisnädala lõpul välja Apple’i nutitelefon iPhone 12, mis ei ole fondi juhi Kalle Küttise sõnul enam niisama mänguasi, vaid viimase seeria korralik telefon. Nutitelefon loositakse välja mõlema nädala viimase vaktsineerimispäeva lõppedes nädala jooksul vaktsineerimas käinud õpilaste seas. Samuti loositakse iPhone 12 välja Viljandi gümnaasiumis vaktsineerimas käinute vahel. Kokku läheb loosi viis nutitelefoni.

Küttis lisas, et oma panus antakse, sest tahtakse, et tuleval õppeaastal saaksid koolid lahti olla. "Ükskõik kui palju me distantsõpet ka ei kiidaks, siis normaalne on see, et lapsed saavad koolis käia, ning üks eeldus sellele, et koolis oleksid lahti, on see, et õpilased peaksid olema kaitstud haiguste vastu," ütles ta.

Küttise sõnul võib ju vaielda, et ka vaktsineeritud haigestuvad, aga on selge, et nad haigestuvad kergemini ja väiksema tõenäosusega. "Nii kaua, kui midagi targemat välja mõeldud ei ole, on see võimalus hoida koolid lahti," sõnas ta. 

Lisaks nutitelefonidele loositakse iga päev igas koolis kõigi vaktsineerimas käinute vahel välja kolm 50-eurost Partneri kinkekaarti. Loosimistes osalevad ka 16. augustil vaktsineerimas käinud.

Meenete ja kingituste jagamisega on mujalgi maailmas inimesi kaitsesüstima õhutatud ning ka Põhja-Eesti reigionaalhaigla on otsustanud seal kaitsesüstimas käinud inimeste vahel välja loosida iPhone'e. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles