Hea eesti klassika parimas esituses

, muusikakooli õpetaja
Copy
Ka tänavu saab ERSO asemel kuulda Johannese kirikus väiksema koosseisu ja väga hea tasemega Pärnu Linnaorkestrit. Pildil Pärnu Linnaorkester eelmisel aastal Andres Mustoneni juhatusel.
Ka tänavu saab ERSO asemel kuulda Johannese kirikus väiksema koosseisu ja väga hea tasemega Pärnu Linnaorkestrit. Pildil Pärnu Linnaorkester eelmisel aastal Andres Mustoneni juhatusel. Foto: Margus Elizarov

17.–22. augustini peetakse heliloojatele Kappidele pühendatud XXIV Suure-Jaani muusikafestivali, kus on taas võimalik kuulata head eesti klassikat parimas esituses.

Avakontserdil Kondase maja saalis toovad Arvo Leibur ja Martti Raide kuulajate ette Mart Saare viimase õpilase, tänavu kevadel 99 aasta vanuselt meie hulgast lahkunud Ester Mägi teoseid. Veel tuleb ettekandele Eduard Tubina, Heino Elleri ja Ungari klassiku Béla Bartóki muusika.

Artur ja Eugen Kapi heliteosed kõrvuti helimaalingulise Maurice Raveli ja elurõõmsa Franz Joseph Haydni muusikaga kõlavad Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri keelpillikvarteti esituses. See uus kollektiiv pakub erilist huvi, sest koosneb solisti mõõtu mängijatest. Linda-Anette Verte (esimene viiul) on juba tuntust kogunud «Klassikatähtede» saates ja Theodor Sink on orkestri tšellorühma kontsertmeister ning üks väljapaistvamaid ja mitmekülgsemaid soliste oma pillil. Veel mängivad kvarteti koosseisus Sandra Klimaitė (vioola) ja Egert Leinsaar (teine viiul).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles