Politsei hakkab kontrollima piirangutest kinnipidamist

Üllar Priks
, reporter
Copy
COVID-passi kontrollimine käib ruutkoodi abil. Seepärast on mõistlik tõendifail oma nutitelefoni salvestada.
COVID-passi kontrollimine käib ruutkoodi abil. Seepärast on mõistlik tõendifail oma nutitelefoni salvestada. Foto: EVE NAABER

Valitsuse korraldusega hakkab politsei- ja piirivalveamet tänasest kontrollima viiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangute täitmist.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kriisistaabi juhi abi Tago Trei sõnul andis aluse politsei piirangute kontrollimisse kaasamiseks tervishoiualane hädaolukord, mille terviseamet kuulutas Eestis koroonaviiruse delta tüve kiire leviku tõttu välja kolmapäeval, 11. augustil. Seejärel esitas terviseamet kaasamise taotluse, millega PPA nõustus ning mille vabariigi valitsus oma korraldusega heaks kiitis. 

Trei selgituse kohaselt hakkavad politseinikud nagu kevadel kontrollima karantiini- ja isolatsiooninõuete täitmist ning kehtivate piirangute täitmist piiriületusel. Lisaks hakkab politsei tegema järelevalvet maski kandmise nõude täitmise üle kohtades, kus see on kohustuslik, ning kontrollima avalike ürituste korraldajatele kehtestatud nõudeid, see tähendab, kas ürituste korraldajad kontrollivad sissepääsul vaktsineeritust või haiguse läbipõdemist tõendavaid dokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles