Homme algab 24. Suure-Jaani muusikafestival

Üllar Priks
, reporter
Copy
Nii avati festival heliloojate Kappide majamuuseumis mõne aasta eest.
Nii avati festival heliloojate Kappide majamuuseumis mõne aasta eest. Foto: Marko Saarm

Sel aastal kestab festival 17.–22. augustini ning maailmas valitseva olukorra tõttu astuvad üles vaid Eesti artistid.

Publiku ees on Orthodox Singers, Pärnu Linnaorkester ja Kirill Ogorodnikov ning Momir Novakovic, Arvo Leibur, Aare Tammesalu, Martti Raide, Mati Turi, Boris Lehtlaan ja Are Jaama, Mari Kalkun, Kreet-Rosin Pindmaa ja teised. Lastele pakuvad elamusi Piip ja Tuut. Lõunatundides kohtuvad huvilistega Igor Mang, Ebba Rääts, Igor Gräzin ja Janek Mäggi.

Festival läheb sel korral külla ka Põhja-Sakala valla ettevõtjate juurde Energia tallu, Olustvere mõisa, Tääksi vesiveskisse, kohvikusse Arturi Juures, Suure-Kõpu mõisa ning Kildu ratsakeskusesse-külalistemajja.

Valitsuse kehtestatud piirangutest lähtudes palutakse festivalile tulijatel enne üritust esitada kas vaktsineerimiskuuri läbimise tõend, COVID-19 haiguse läbipõdemise tõend või negatiivse proovi tõend ja isikut tõendav dokument. Oma nakkusohutust ei pea tõendama alla 18-aastased noored. Kohapeal kiirproove ei tehta ning haigustunnustega inimesi üritusele ei lubata. Üksiti palutakse pidulistel mitte jätta üritusele tulemist viimasele hetkele, sest tõendite kontrollimine võtab aega.

Suure-Jaani muusikafestivali on korraldatud 1998. aastast. Festival keskendub Eesti muusikale ja muusikutele, pakkudes samas midagi pea igale maitsele. Festivali kava saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles