Hansapäevad tulevad piiratult ja piiramata

Sakala
Copy
Hansalaadale ja Kunsttükkide tänavale pääseb ka tänavu praeguste plaanide järgi piiranguteta.
Hansalaadale ja Kunsttükkide tänavale pääseb ka tänavu praeguste plaanide järgi piiranguteta. Foto: Elmo Riig

27.–29. augustini kestvad Viljandi hansapäevad on koroonaviiruse tõttu jaotatud kaheks. Osa tegevusest käib piiramata alal, osa aga on ligipääsetav vaid neile, kes on vaktsineeritud, viiruse läbi põdenud või saavad esitada värske negatiivse proovitulemuse.

Hansapäevi korraldava Sakala keskuse direktori Jaanus Kuke sõnul jäävad traditsiooniline laat, Kunsttükkide tänav ja Teatrihoovi etendused piiranguteta kättesaadavaks. "Kauba, Lossi ja Väike-Turu tänavat ning Laidoneri platsi hõlmavat hansalaata ja Kunsttükkide tänavat saavad külastada kõik soovijad," ütles Kukk. "Teatrihoovi etendustele pääseb ruumis kuni 50 ja õues kuni 100 inimest, mis tähendab, et ka neile etendustele soovijaid valitsuse korralduse järgi kontrollima ei pea.“

Piiratud ala tekib Sakala keskuse direktori sõnul Vabaduse platsile, Tasuja puiesteele ja lauluväljakule. "Vabaduse platsil korraldatavale "Huvimässule" ning laste- ja noortealale, Tasuja puiestee laadaalale, Jaani kiriku ette vallikraavi taluloomaaeda ja viikingialale, linnalavale ja lauluväljaku juures olevale toidualale pääseb aga vaid vaktsineerimispassi, viiruse läbipõdemise tõendi või negatiivse testitulemuse ettenäitamisel," rääkis Kukk.

Tema sõnul tegeleb hansapäevade meeskond ka sellega, et luua võimalus hansaala läheduses kaubamaja kõrval võimalikult mugavalt koroonaviiruse kiirproovi teha. Korraldajad loodavad, et prooviandmispunkti on võimalik hansaala lähedusse tuua.

Valitsuse piirangute tõttu on Sakala keskuse direktori sõnul hansapäevade programmi ka sisuliselt muudetud. "Tervise huvides otsustasime ära jätta 27. augustil tänavatoidufestivali ning kogu hansapäevade vältel toimuma pidanud noorte jalgpalliturniiri "HansaCup '21"," lausus Kukk.

Sakala keskuse direktor lisas, et hansapäevade kavas on tehtud ka väiksemaid asukohtade ja kellaaegade muudatusi ning programm ja alade paigutus võivad valitsuse piiranguid arvestades veelgi muutuda.

"Meie kõigi soov on, et hansapäevad siiski Viljandi üheks nädalavahetuseks vallutaksid, selleks aga palume inimestel seatud piirangutesse mõistvalt suhtuda. Samuti palume hansapäevadele tulla vaid täiesti tervena ning haigusnähtudega püsida kodus," toonitas Kukk.

Hansapäevad avatakse reedel, 27. augustil kell 20.30 kontserdiga Viljandi lauluväljakul. Programm lõpeb pühapäeval kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles