Linn loodab tänavate parandamise odavamalt saada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavate parandamisega seotud hangetele laekunud hinnapakkumised osutusid liiga kalliks.
Tänavate parandamisega seotud hangetele laekunud hinnapakkumised osutusid liiga kalliks. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus otsustas üleeilsel istungil lükata tagasi tänavaaukude remontimise lihthanke ja tänavate pindamise riigihanke, sest laekunud pakkumised ületasid kavandatud hinna piiri. Kogemused on näidanud, et teistkordse hankega on tõenäoline soodsamaid pakkumisi saada.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa ütles, et tänavaaukude parandamise odavaim pakkumine ületas piiri umbes 5000 ning pindamise pakkumine umbes 10 000 euro võrra. Esimesena nimetatud töödeks on tänavu ette nähtud 65 000 ja teiseks 105 000 eurot.

Triisa rääkis, et enne tänavaaukude parandamise uue hanke väljakuulutamist tuleb mõnevõrra korrigeerida ka töid tegevale firmale seatavaid tingimusi. Nimelt kirjutati tänavusesse hankesse punkt, mis seab tööde tegemiseks lubatud seadmetele teatavad nõudmised. Nüüdseks on selgunud, et seni kasutatud tehnoloogia puhul pruugitakse niisuguseid agregaate, mis ei vasta nendele tingimustele, ning seetõttu jäetakse nimetatud punkt uuest hankest välja.

«Arvasime, et hanget võiks mõnevõrra täpsustada, kuid saime aru, et pingutasime üle,» võttis Triisa kokku.

Pindamistööde ruutmeetri hinna üle alustatakse abilinnapea sõnul ettevõtetega õige pea läbirääkimisi.

Küsimusele, kas uute hangete korraldamine võiks mõjutada ka aukude parandamise ja tänavate pindamise algust, vastas Triisa eitavalt.

«Me võiksime sellega veel mitu kuud tegelda, kui vaja oleks,» lausus abilinnapea, kuid lisas, et nii kaua asjaajamisega siiski ei venitata. Pakkumisi teinud ettevõtetelt saadi Triisa sõnul teada seda, et Viljandi oli tänavu esimene omavalitsus, kes tänavaaukude parandamiseks ja tänavate pindamiseks firmat otsima hakkas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles