Pärsti vald uuendab kahe küla veevärki

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavanem Erich Palm hindab tänavuse eelarve konservatiivseks.
Vallavanem Erich Palm hindab tänavuse eelarve konservatiivseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärsti valla tänavuse eelarve üks suurem summa läheb vallavanem Erich Palmi sõnul Ramsi ja Päri küla heaks.

Nimelt on vallal plaanis rekonstrueerida kahe küla ühisveevärk ja kanalisatsioon. Kui palju see maksma läheb, Palm praegu öelda ei soovinud, märkides, et ehitaja on veel välja valimata.

Valla tänavuse eelarve tulud on 2 792 018 ja kulud 2 521 101 eurot.

«Eks valdavalt ole tegu äraelamise eelarvega. Majanduse seis on ikka kriitiline ja peame konservatiivselt toimetama,» hindas Palm. «Ei tea veel, mida aasta meile toob.»

Kõige enam läheb tema andmeil raha Heimtali mõisa rekonstrueerimisele. Ligikaudu 510 000 eurost tuleb peamine osa euroliidu toetusena, valla osalus on 137 000 eurot.

«Loodame, et sel aastal saame Heimtali mõisa töödele joone alla tõmmata, kuigi üks hea mõis ei saa kunagi valmis,» lausus Palm.

Veel nimetas vallavanem Pärsti külamaja rekonstrueerimise plaani. Siingi laekub toetust Euroopa Liidu programmidest.

Palmi sõnul on uus kulu sellest aastast valla kodulehe haldamine. Paremaks ja huvitavamaks muutuva veebikülje heaks läheb aastaga tema andmeil ligi tuhat eurot.

Positiivse poole pealt tõi vallavanem välja, et lasteaia-, raamatukogu- ja koolitöötajail tõusid kõige raskemal ajal vähendatud palgad endisele tasemele.

Suurimat tulu toob valla rahakotti tavapäraselt üksikisiku tulumaks: seda prognoositakse aasta lõpuks 1 449 981 eurot ehk 3,5 protsenti enam, kui laekus mullu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles