Toomas Hunt: andsin endast maksimumi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki Viljandis on keskendutud ennekõike vabamaadlusele, on meie sportlased varemgi edukalt osalenud ka Kreeka-Rooma turniiridel.

Viljandimaalastel on klassikalise maadluse tiitlivõistlustelt nii noorte kui täiskasvanute konkurentsis ette näidata kirkamaid ja kahvatumaid medaleid.

Viljandi maadlusklubi Tulevik treener Rain Aleksandrov hindas Toomas Hundi teist kohta heaks saavutuseks. «Toomas võitis neid, keda tema oskused ja võimed praegu alistada lubavad,» lausus Aleksandrov. «Igal juhul tegi ta korraliku turniiri.»

Hunt tunnistas, et Anar Zeinalovi vastu tal eriti võimalusi polnud. «Ta on praegu väga heas vormis, naasis hiljuti treeninglaagrist ning valmistub võitlema Londoni olümpiale pääsemise eest,» hindas 22-aastane Viljandi sportlane. «Sain maksimaalse tulemuse.»

Toomas Hunt selgitas, et tavapärased treeningud on mõeldud eelkõige vabamaadluse edendamiseks. Kreeka-Rooma turniiridel rahuldab ta võistlusnälga ja otsib vaheldust.

Noore mehe arvates pole ühelt stiililt teisele ümber häälestuda kuigi keeruline, kuid võistlustuhinas kipub lubatu ja lubamatu piir vahel ununema. «Kreeka-Rooma maadluses pole võtetel lubatud kasutada jalgu. Nende käiku laskmise eest sain laupäeval korra hoiatada,» jutustas Toomas Hunt.

Eesti edukaima vabamaadlusklubi Tulevik treener Rain Aleksandrov näeb teise stiiliga maadleja vastu minekul nii häid kui halbu külgi. Vabamaadlejate iselaadi võistlustehnikaga on Kreeka-Rooma stiilile keskendunutel sageli raskevõitu kohaneda, aga teisalt on klassikalise maadluse spetsialistidel oma spetsiifilised, peensusteni kätteõpitud haarded ja võtted. «Vabamaadlejate trump on tehnilisemad oskused ja mitmekesisus,» arutles Rain Aleksandrov.

Juba eeloleval laupäeval asub Toomas Hunt Paides rassima Eesti vabamaadluse meistri nimetuse pärast — sedapuhku kõige kergemas, alla 55-kiloste kehakaalus. Selle tarvis peab ta kaalust maha saama uskumatuna tunduvad kuus kilo.

«Põhjusi on kaks: tuua võistkondlikus arvestuses klubile võimalikult palju tulu ning vältida Jaanek Lipsuga maadlemist,» ei salanud noormees.

Palju kordi Eesti Kreeka-Rooma ja vabamaadluse meistriks pärjatud kogenud Jaanek Lipsu üle on Toomas Hundil enda arvates praegu veel raske võitu oodata. «Treeningutel võime olla enam-vähem võrdsed, aga võistlustel ma tema oskuste vastu ei saa,» arutles eelseisvatelt meistrivõistlustelt kirkaimat medalit teenida ihkav sportlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles