Forum Cinemas toetab Apollo kino algatust, et valitsus teeks kinodele piirangutes erandi

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Forum Cinemase tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul oleks hea, kui valitsus kohandaks piiranguid nii, et igasse kinosaali pääseks ilma nakkusohutuse kontrollita 50 inimest.
Forum Cinemase tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul oleks hea, kui valitsus kohandaks piiranguid nii, et igasse kinosaali pääseks ilma nakkusohutuse kontrollita 50 inimest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Forum Cinemase tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul on selge, et piirangud mõjuvad kinodele halvasti, kuid on lootust, et aina enam inimesi läheb vaktsineerima ning valitsus vastab positiivselt palvele teha kinodele erand.

Forum Cinemase konkurent Apollo Kino saatis esmaspäeval valitsusele pöördumise üritustel ja tegevustes osalejate piirarvude piirangute võimalikuks leevendamiseks kinodes. Nimelt kehtib praegu COVID-19 tõkestamiseks kehtestatud piirang kogu kinomajale ja iga kino tohib ilma nakkusohutuse kontrollita kõikide saalide peale kokku sisse lubada 50 inimest. Digitõendi kontroll ei laiene alla 18-aastastele filmisõpradele. Apollo Kino ettepaneku järgi võiks väiksemaid kinosaale käsitleda ruumina, kus tohib olla kuni 50 inimest ilma digitõendi kontrollita, ja suuremates saalides tagada kõigi inimeste nakkusohutus digitõendi kontrolliga.

Tallinnas ja Viljandis kinosid pidava Forum Cinemase Baltikumi tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul toetab ettevõte Apollo algatust, sest see on mõistlik: inimesed viibivad kinno tulles saalis ega puutu omavahel kokku. "Kui selline võimalus oleks, siis kindlasti see leevendaks olukorda kinodele märgatavalt," ütles Kongo erandi kohta. "Igal juhul toetame seda algatust."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles