Üüriturul kaitseb nii üürnikku kui üürileandjat põhjalik leping

Alice Lokk
, reporter
Copy
Maakler tuletas meelde, et kindlasti peaks üürilepingus olema kindlaks määratud, kuidas tuleb korteri seisukorda säilitada ehk mida seal tohib teha ja mida mitte.
Maakler tuletas meelde, et kindlasti peaks üürilepingus olema kindlaks määratud, kuidas tuleb korteri seisukorda säilitada ehk mida seal tohib teha ja mida mitte. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kooliaeg juba terendab ning see tähendab, et hulk õpilasi ja tudengeid otsib endale üürikodu. Et kumbki üüritehingu osapool vastu näppe ei saaks, tasub sõlmida detailne leping. Samuti tuleb tähele panna, et sellest aastast on mitu seadusepunkti muutunud.

Kinnisvarabüroo Arco Vara Viljandi osakonna juht Aime Opermann (pildil) ütles, et kuna kortereid liigub turul kogu aeg, pole hilja peale jäänud ka need, kes asuvad kodu otsima augusti keskel. «Kõige esimese lepingu tegin ma aga juba mai lõpus, kui vanemad otsisid gümnaasiumisse tulevatele lastele korterit. Nad olid hakanud üüriturgu juba varakult uurima, et saada kesklinna heal tasemel korter.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles