Liimi nuusutanud hobuse pööraselt naljakas unenägu

Üllar Priks
, reporter
Copy
See on vaid üks «Krati» paljudest kiiksuga stseenidest, mis põnevuse hoidmiseks tuleb lahti seletamata jätta.
See on vaid üks «Krati» paljudest kiiksuga stseenidest, mis põnevuse hoidmiseks tuleb lahti seletamata jätta. Foto: Forum Cinemas

Olen aru saanud, et Eesti filmi vaatama minnes pole mingit mõtet varasema taustainfo ja treilerite põhjal oma arvamust kujundama hakata. Nagunii läheb kõik risti vastupidi, kui pahaaimamatu vaataja oma naiivsuses lootnud või kartnud on. Tahad näha lahedat loodusfilmi, lohistab keegi ekraanil tund aega koera laipa. Soovid end harida ajaloolise draamaga, eksitatakse sind väärkasutatud viiulite kriuksumise saatel mustavasse metsa. Loterii-allegri, mille peavõitu pole keegi näinud.

Rasmus Merivoo aastatetagune tudengidebüüt «Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas» oli toonases ajas midagi täiesti uut. Võõrast ka ja ega paljud seda omaks võtnud. Aga need, kellele meeldis üle võlli jabur huumor, ruigasid mõnust ning tsiteerisid taiesest repliike nagu meie esivanemad «Viimse reliikvia» või «Mehed ei nuta» omi. Kuigi nišikas, sai sellest rullnokkade loost iselaadi kultusfilm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles