Jaak Jõerüüt: ma ei ole Eesti riigi valitsemisega mitte üks raas rahul (8)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Jaak Jõerüüt nimetab poliitikute allakäiku, pihustunud ühiskonda ja keskkonnakriisi üheks suureks probleemipuntraks, mis on kõik omavahel seotud. "Aga mis lahendust saaksin mina siin Viljandis, mõnusa kohviku terrassil, pakkuda? Mul ei ole seda," tunnistab ta.
Jaak Jõerüüt nimetab poliitikute allakäiku, pihustunud ühiskonda ja keskkonnakriisi üheks suureks probleemipuntraks, mis on kõik omavahel seotud. "Aga mis lahendust saaksin mina siin Viljandis, mõnusa kohviku terrassil, pakkuda? Mul ei ole seda," tunnistab ta. Foto: Elmo Riig

Meie intervjuu algab suviselt. Jaak Jõerüüt on kohale sõitnud jalgrattal nagu ikka. Taustaks Viljandi raekoja pargi pärnad ja roosipeenrad, kiidab ta Ormissoni restorani terrassil istudes heatujuliselt Viljandi idülli ja räägib inimlikkuse olulisusest, jalgratastest ning oma diplomaaditee algusest. Aga mida kauem jutt jookseb, seda teravamaks tema sõnad lähevad.

Kriitikanooled tabavad (tähestikulises järjekorras) ajakirjandust, ametnikke, eneseupitajaid, erakondi, haridussüsteemi, poliitikuid, presidendi valimise korda, Rootsit, USA-d ja veel üht-teist. Seitsmekordse suursaadiku sõnades pole diplomaatlikkusest suurt midagi järel.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles