Jämejala valvuri pool sajandit

Üllar Priks
, reporter
Copy
Leo Raud oma väikeses paradiisis. Selles tagasihoidlikus töökojas on igal tööriistal ja mööblijupil oma lugu rääkida.
Leo Raud oma väikeses paradiisis. Selles tagasihoidlikus töökojas on igal tööriistal ja mööblijupil oma lugu rääkida. Foto: Elmo Riig

Kevadel täitus 51 tööaastat mehel, kelleta Jämejala psühhiaatriakliinik tõenäoliselt kokku variseks. Kuigi Leo Raud on haigla töötajate hingekirjas figureerinud elektrikuna, teab ta iga luku, kraani ja lingi hingeelu une pealt. Olgu see purunenud aknaklaas või tõrkuv küttesüsteem – kõigepealt tõmmatakse ikka talle traati.

Nüüd on aga aeg sealmaal, et Jämejala Hunt Kriimsilm tahab pensionipõlve pidama hakata ning et suuremat õnnetust ei juhtuks, on ta lubanud enne pikka puhkust teadmised edasi anda. Kuni see protsess kestab, on kindel, et Leo Raua tema retrotöökojast eest leiame.

Enne legendiga kohtumist võtab haigla logistika- ja remondiosakonna juht ja Raua otsene ülemus Taavi Lemming mu auto peale, et pargis aeglaseid auringe tehes kiire briifing teha. Nagu töökale Eesti mehele kohane, olevat Raud tagasihoidlik ja vähese jutuga. Lootus Jämejala maskott rääkima saada lööb seega hetkeks kõikuma. Aga pole midagi, rünnakule!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles