PIIRANGUD Jumalateenistustele ja laste huviharidusele tehakse nakkusohutuse kontrollimises erand

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Nakkusohutust jumalateenistusest osavõtjatel kontrollima ei pea, kuid ruumis tuleb osavõtjate arvust sõltumata kanda maski.
Nakkusohutust jumalateenistusest osavõtjatel kontrollima ei pea, kuid ruumis tuleb osavõtjate arvust sõltumata kanda maski. Foto: Marko Saarm

Valitsus kiitis neljapäeval heaks otsuse, millega tehakse nakkusohutuse kontrollimise erand jumalateenistustele ja parvlaevade toitlustuskohtadele. Samuti sätestatakse selgemalt, et alla 18-aastased saavad osaleda noorsootöös ja huvihariduses, kuid samuti sportida ning treenida ilma osavõtjate arvu piiranguta.

9. augustist tohib avalikke jumalateenistusi ja usulisi talitusi teha arvestusega, et pühakojas võtab neist osa kuni 50 inimest või tuleb arvestada kuni 50-protsendilise ruumitäitumuse nõudega. Nakkusohutust jumalateenistusest osavõtjatel kontrollima ei pea, kuid ruumis tuleb osavõtjate arvust sõltumata kanda maski, liikudes ja ruumis paiknemisel arvestada hajutatust, pühakoda peab täitma desinfitseerimisnõudeid ja muid koroonaviiruse leviku tõkestamise abinõusid.

Erand ei laiene kirikukontsertidele, millele kehtivad üldised ürituste korraldamise nõuded. See tähendab, et kui ruumis on osavõtjaid üle 50, tuleb inimeste nakkusohutust siiski kontrollida.

Siseriiklike parvlaevade toitlustuskohtades nakkusohutuse kontrollimist ei nõuta. Ühiskondliku transpordivahendina käsitletakse parvlaeva ühe tervikliku ruumina, kus kehtivad samad reeglid. See tähendab, et parvlaeva toitlustuskohas ei pea jälgima ruumidele kehtestatud inimeste arvu piirangut ega kontrollima inimeste nakkusohutust, kui neid on ruumis üle 50. Nii nagu teistes ühiskondlikes transpordivahendites, tuleb ka parvlaevadel kanda maski.

Korralduses sätestatakse täpsemalt, et huvihariduse, -tegevuse, noorsootöö, täienduskoolituse ja -õppe valdkonnas, samuti sportides ja treenides ei kehtestata lastele ja kuni 18-aastastele noortele nakkusohutuse tõendamisega seotud osavõtjate arvu piirangut. Tegevusi tuleb teha hajutatult, täita desinfitseerimisnõudeid, õhutada ruume ja järgida muid koroonaviiruse leviku tõkestamise abinõusid.

Kehtestatud piirarvudest suurema osavõtjate arvu korral tuleb 9. augustist nendes valdkondades tõestada oma nakkusohutust alates 18 eluaastast. See tähendab, et üle 18-aastaste noorte ja täiskasvanute sportimisel, treenimisel, huvitegevuses ja -hariduses, täienduskoolituses ja -õppes peab iga osavõtja tõendama oma nakkusohutust juhul, kui ruumides on osalejaid üle 50 ja välitingimustes üle 100 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles