Pärnad või parkimiskohad? Linna plaan põhjustab pahameelt (3)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kui linnavalitsus plaanis oleva projekti ellu viib, asendatakse need pärnad tammede ning tunduvalt madalamate toomingatega.
Kui linnavalitsus plaanis oleva projekti ellu viib, asendatakse need pärnad tammede ning tunduvalt madalamate toomingatega. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus kavatseb Tartu tänaval Tallinna ja Lossi tänava vahelist lõiku uuendades parkla laiendamiseks maha võtta kümme pärna ning nende asemele istutada püramiidtammed ja virgiinia toomingad. Pärnade allesjätmise eest seisjate hinnangul eirab selline projekt kehtivat detailplaneeringut.

Tartu tänava rekonstrueerimisprojekt on Viljandist pärit arhitekti Raivo Kotovi sõnul õigustühine, sest sellel puudub ehitusluba. Viljandi linnavalitsusele saadetud pöördumises, millele on lisaks Kotovile alla kirjutanud veel üheksa inimest, palutakse selgitust, mille alusel on valminud inseneribüroos Tinter-Projekt tehtud projekt, ning märgitakse, et puude likvideerimine Tartu tänav 8 ärihoone eest ja parklate laiendamine kesklinnas eirab kehtivat detailplaneeringut ning on vastuolus tänapäevase avaliku ruumi loomise põhimõtetega.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles