Festivalid tulevad, aga järgivad piiranguid

Kirke Katariina Siimso
Copy
Suure-Jaani muusikafestivali peakorraldaja kardab, et publikut tuleb kontsertidele tavalisest vähem.
Suure-Jaani muusikafestivali peakorraldaja kardab, et publikut tuleb kontsertidele tavalisest vähem. Foto: Marko Saarm

Valitsuse viimased koroonapiirangud seadsid uued reeglid nii sise- kui välisüritustel osalejate arvule. Kõik Viljandimaal lähemaks ajaks plaanitud festivalid leiavad aset, kuid nõuavad publikult koroonapassi.

Suure-Jaani Muusikafestivali peakorraldaja Aire Levandi sõnul on alles arutluse all, kas koroonatõendit kontrollida väiksemates ruumides, mis niikuinii mahutavad maksimaalselt 50 inimest, kuid suuremates saalides korraldatavatele üritustele pääseda soovija peab tõestama vaktsineeritust või koroona läbipõdemist või näitama negatiivset proovi vastust. Levandi ütlemist mööda pakutakse kohapeal koroonapassi väljatrükkimise võimalust, sest paljudel inimestel pole kodus printerit ning vanematel inimestel võib olla raskusi telefonist koroonatõendit üles leida ja seda sinna laadida.

Peakorraldaja sõnul osaleb festivalil kardetavasti vähem inimesi kui tavaliselt, sest koroonapassi ettenäitamise protsess on paljudele liiga keeruline ning paljudel külastajatel võib olla hirm haiguse ees. Praeguse seisuga saab Suure-Jaani Muusikafestival siiski teoks. "Teeme festivali külastajatele nii mugavaks kui võimalik," kinnitas Levand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles