Loodusesõbralik klotsimäng pakub mudilasele avastamisrõõmu

Tea Raidsalu
, «1leht»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidust konstruktor on ajatu mänguasi, mis on valmistatud keemiliselt töötlemata kasepuidust ja sobib igas vanuses lastele, nii poistele kui tüdrukutele.
Puidust konstruktor on ajatu mänguasi, mis on valmistatud keemiliselt töötlemata kasepuidust ja sobib igas vanuses lastele, nii poistele kui tüdrukutele. Foto: Erakogu

Jõulueelsel Viljandi traditsioonilisel käsitöömessil köitis ühel letil mu tähelepanu omapärane puidust konstruktor. Lahke müüjapreiliga juteldes selgus, et põnevad mänguasjad valmivad Viljandimaal.


Puukonstruktoreid valmistab väike kohalik ettevõte LooPuu – Loomiseks loodud puu. Üke ettevõtjaid Kadri Roht tutvustab firmat nii: «Meeskonda kuuluvad LooPuu üraskid Andrus Animägi ja Marko Saarm, mesilane Kadri Roht ning katsejänesed Jakob Saarm, Joosep Animägi ja Joonas Animägi.»

Lugu sai alguse sellest, et lapse sünni eel suundus Kadri Rohu pere tähelepanu mänguasjapoodide riiulitele, kus oli palju värvilisi tundmatutest materjalidest tundmatut päritolu lasteasju.

«Seal polnud lelusid, mida enese õiget sisetunnet kuulates oma sündivale lapsele teiste seast välja oleksime valinud. Igatsesime naturaalsest puidust keemiliselt töötlemata arendavat mänguasja, millel oleks tähtsust kogu lapse arengu jooksul ning mis oleks kena ka interjööris,» meenutas naine.

Samal ajal kohtusid Kadri Roht ja Marko Saarm puutööd armastava Andrus Animägiga, kes oli äsja valmistanud poegadele puidust konstruktori. «See vastas meie ettekujutlusele heast mänguasjast ja motiveeris ideed edasi arendama,» tõdes Roht.

Algas koostöö, kus mõlema pere isa ja ema, erivanused pojad, lasteaiarühmad ja tuttavate lapsed katsetasid ja hindasid mänguasju, kuni valmis sobiva vormi, suuruse ja osade arvuga komplekt.

«Soovime, et LooPuu mänguasjadega käiks kaasas hea sisetunne, mis sünnib parima andmisest kõige kallimale inimesele,» sõnas noor ema, kelle jutu järgi on mäng mõeldud keskkonnateadlikule ja lapse arengut toetavale perele. «Just nendelt oleme kuulnud, kuidas koos perega teleri vaatamise asemel küdeva ahju ees fantaasiad tõelisuseks ehitatakse. Keskkonnasõbralik konstruktor võimaldab lapsel areneda puhtamas ja turvalisemas keskkonnas,» hindas ta.

Rohu sõnutsi on LooPuu puidust konstruktor ajatu mänguasi, mis on valmistatud keemiliselt töötlemata kasepuidust ja sobib igas vanuses lastele, nii poistele kui tüdrukutele. «Beebile piisab avastamiseks ühest klotsist. Pisikestele kätele ja hammastele on naturaalne aukudega puidust lelu mugav ja ohutu,» hindas ta.

Lapse kasvades pakuvad tegevust erineva kuju ja suurusega klotsid, mis ei ole libedad ja võimaldavad vahvaid torne laduda. Vanemale lapsele pakub inspiratsiooni töö kogu komplekti osadega.

«Ma arvan, et värviliste valmisasjade asemel pakub lapsele rõõmu korvitäis naturaalset värvi mängimise ja mänguasjade algmaterjali, mis motiveerib looma ja algatama mängu,» tõdes Kadri Roht. «Sellest lähtudes sobib suuremaarvuline komplekt ka lasteaeda või kohviku mängunurka. Naturaalsest puidust mänguasi muutub aja jooksul tumedamaks ja võib määrduda, aga on pisikuvaba. Eheda puidu peal ei arene bakterid,» lisas ta.

Praegu on LooPuu välja töötanud ühe 50-osalise komplekti, millest saab ehitada kõike, mida laps nende osade piires välja mõtleb. «Kindlasti muutub mäng vahvamaks, kui kodus on mitu komplekti ja ehitamist ei piira materjalinappus,» sõnas Roht. «Teeme ka eritellimustöid ning laseme kliendil ise komplekti koostada ja valida just need osad, mida laps vajalikuks peab,» täpsustas ta.

Mänguasju saab osta käsitööpoodidest või tellida internetist. «Peagi on meie mänguasjad saadaval lastekaupu müüvates ökopoodides üle Eesti,» lisas naine.

«LooPuuga on küll nii, et konstruktsioon, mis esialgu paistab auto meisterdamiseks hästi sobivat, võtab laste käes ühel hetkel hoopis teised mõõdud ning auto muundub pulgakommidest grillvarrasteks, seejärel aga kõrguvad hoopis lossitornid ning valmivad aja-vahvli-musimasinad,» kommenteeris toodet kahe lapse ema Gea Melin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles