Karksi-Nuiast jetiga kihutades Euroopa tippu

Priscilla Õmblus
Copy
Karksi-Nuiast pärit jetisportlasele Mattias Siimannile on keeruline vastast leida nii kodumaal kui Euroopas: ta on värske Euroopa meister Runabout GP2 klassis.
Karksi-Nuiast pärit jetisportlasele Mattias Siimannile on keeruline vastast leida nii kodumaal kui Euroopas: ta on värske Euroopa meister Runabout GP2 klassis. Foto: Erakogu

Karksi-Nuia on tuntud kui Viljandimaa tehnikaspordikants: lisaks nimekatele krossisõitjatele on just sealt kandist pärit värskelt Euroopa meistriks kroonitud jetisportlane Mattias Siimann. Ja tema hoog on tänavusel hooajal raugematu: värskele Euroopa meistrile pole oma klassides vastast ei kodus ega välismaal.

Juulikuu keskpaigas, ülemöödunud nädalavahetusel tõmmati jetispordi kaheetapilisele Euroopa meistrivõistluste sarjale joon alla Ungaris Nyiregyhaza-Levelekis peetud GP-ga. Eri klassides osales kahel etapil kokku üle 150 startija enam kui 25 riigist üle Euroopa.

Eesti sõitjad oli EM-sarjas rekordilised 22 pilooti, neist kaheksa võitsid medali. Sealhulgas üks kõige kirkamatest kuulus Karksi-Nuiast pärit, oma sõiduklassis tunamullusele Euroopa meistrile ja mullusele Euroopa kolmandale mehele, Mattias Siimannile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles